Sajtos krumplifuta recept
A Sajtos krumplifuta hozzávalói:0.5 kg krumpli
liszt
1 egész tojás
csipet só
10 dkg reszelt sajt
A Sajtos krumplifuta elkészítési módja:
Főzd meg héjában a krumplit sós vízben, majd hagyd hűlni kicsit, húzd le a héját, és törd össze pépé egy nagyobb tálban. Add hozzá az 1 tojást és annyi lisztet, hogy egy lágy állagú tésztát kapj. Keverd hozzá a reszelt sajtot. Majd nyújtsd ki kb 0.5 cm-re és szaggasd ki. Forró olajban kis lángon süsd ki aranybarnára.
Sokszor készítettem már krumplifutát (köszönet érte: LONKA 1974-nek), de most maradt ki reszelt sajt tegnapról, ezt tettem bele és fenséges lett. Akár köretként is fogyasztható.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 24. 08:11
A sajtos krumplifuta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.