Gesztenyés csúcs recept

8 dkg puha vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
1 narancs héja vagy citromhéj
25 dkg felengedett gesztenyemassza
2 ek finomliszt
A Gesztenyés csúcs elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tésztát összeállítjuk: a vajat habosra keverjük a porcukorral, ezután jön a tojás, a narancshéj és a villával összetört gesztenyemassza meg a liszt. Jól eldolgozzuk. A tésztát csillagcsöves habzsákkal tepsire nyomjuk. Kb. 2 cm átmérőjű csúcsokat nyomunk, egymástól kb. 3 cm-re. 12 percig sütjük. Melegen még törik, de ha kihűlt szépen leszedegethető a sütőpapírról.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 23. 08:04
A gesztenyés csúcs elkészítési módja és hozzávalói.