Drazsés szelet recept
A Drazsés szelet hozzávalói:300 g finomliszt
125 g apró darabokra tört tejcsoki
50 g finomra darált kesudió
1 tk szódabikarbóna
125 g vaj
100 g kristálycukor
2 vaniliás cukor
1 tojás
csipet só
50 g franciadrazsé vagy m&m’s cukorka
A Drazsés szelet elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 25 cm-es piteformát. Szitáljuk össze a lisztet a szódabikarbónával és a sóval egy közepes méretű tálba. Keverjük a margarint és a kétféle cukrot habos krémmé, elektromos habverővel, magas fordulatszámon. Adjuk hozzá a tojást , majd dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, a finomra darált kesudióval és a csokidarabkákkal. Nyomkodjuk a masszát az előkészített formába, végül díszítsük színes franciadrazsé szemekkel. Süssük 10-12 percig, míg a sütemény teteje gyengén megpirul.
Az eredeti recept paradiót ír, de finomabb kesudióval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 21. 20:25
A drazsés szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.