Rózsaszín szelet recept
A Rózsaszín szelet hozzávalói:60 dkg liszt
25 dkg porcukor
15 dkg margarin vagy 8dkg zsír
2csomag szalalkáré
2 egész tojás
másfél dl tej
1 vérnarancsaroma vagy mandulaaroma
krém
1/2 l tej
4 evőkanál liszt
25 dkg porcukor
1 csomag margarin
A Rózsaszín szelet elkészítési módja:
A tésztéhoz való összes hozzávalót összegyúrjuk.Tepsi hátoldalán 3 lapot sütünk. Akrémhez a lisztet a tejjel kikeverjük ,majd megfőzzük,a margarint a porcukorral és avaniliáscukorra habosra keverjük,majd a kihült a krémalappal összekeverjük,betöltjük a lapokat.Fél napot hagyjuk állni ,majd szeletelhetjük,porcukrozzuk.
Ha mandulaaromával készítjük akkor zöld színű lesz,ami szintén nagyon mutatós.A tésztát könnyü nyújtani.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f72d419d5f, 2007. márc. 17. 08:17
A rózsaszín szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.