Rovar ismerőket keresek! (beszélgetés)
A bűzös holyva 2,2-3,2 centiméter hosszú, fénytelen fekete színű rovar. A holyvák családjának tipikus képviselője: rövid szárnyfedőiről könnyen felismerhető. Alatta művészien összehajtogatott hártyás szárnyak helyezkednek el, melyekkel kitűnően repül. E bogárcsalád számos faja hangyabolyokban él.
A bűzös holyvát erdős vidékeken kövek alatt vagy az avarban találjuk meg. A rovar ragadozó életmódot folytat, apró állatokkal táplálkozik.
A mi rovarunk valami ilyesmi,de ettől még undorítóbb és még skorpióbb szerű
Fura, de pont, ma olvastam róluk, nézd meg, esetleg kérdezd meg őket, hogy van-e erre riasztójuk:
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert másfél éve költöztünk be egy vidéki családi házba. Tavaly szeptember környékén találtam egy rovart a nappaliban, ami kb 3-4 cm-es, fekete, a fején nagyon erős csáprágó van, meg tapogató, a potrohán kétágú villaszerű hegyes valami, és amikor felé léptem legnagyobb megdöbbenésemre úgy viselkedett, mint egy skorpió. Nem úgy néz ki, de agresszíven viselkedett, a potrohát ugyanúgy az ég felé emelte, mint a skorpiók. És hozzányúltam a papucsommal, és támadott. Azután még kettőt találtam, persze állatvédők vessetek rám követ, de megöltem őket, mert nem szerettem volna, ha valamelyik megcsípi a két fiamat. Azután eltűntek, többet nem láttam őket. Meg is feledkeztem róluk, de most, hogy újra itt a szeptember, ma találtam is egyet. Mi lehet ez? Vajon veszélyes ha véletlenül megcsíp valakit? Még sosem láttam ilyen rovart, és nem vagyok nyugodt, hogy ilyen lakótársaim vannak. Mellesleg mikor párat rávertem a papucsom talpával, ami kemény gumiból van, a csáprágója szó szerint beleállt a papucsom talpába. Elképzeltem mit tudna művelni ez mondjuk egy mezítlábas lábbal...
És ráadásul alig lehet megölni, akárhányat ráütök, nem akar megdögleni. Tavaly a legelsőt, amiről még nem tudtam milyen agresszív, élve beledobtam a wc-be és képzeljétek, egész egyszerűen elúszott. Mi a fene lehet ez? Felteszek néhány fotót róla a profilomba, ha valaki esetleg felismeri, hogy mi ez, megköszönném a hozzászólását. Remélem felismerhető, sajnos csak mobillal tudtam készíteni a képeket.
További ajánlott fórumok:
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Milyen rovar lehet ez?
- Budafokot ismerőket (esetleg ott is lakókat) keresek, mondjátok el a véleményeteket a helyről.
- Szerintetek az elektromos rovarcsapdák hatásosak lódarázs ellen?
- Használt már valaki ultrahangos rovar és rágcsáló riasztót?
- Milyen rovar ez?