Milyen rovar lehet ez? (tudásbázis)
köszi, legalább tudom a nevét.:)
az a helyzet, hogy mióta bejött a hideg, egyet se láttam. lehet h téli álomba merültek. nem igazán hiányoznak...
Ólmot a rohadékoknak!
Vagy meg kell keresni a királynőt.
Az ezüstös pikkelyke lesz az. :)
Engem is vár minden második reggel 1-2 a kádban.
Szerencsére a legtöbb 5 volt eddig, amikor pár napig nem voltam itthon.
szia. köszi a kérdést.
a helyzet az, h még mindig kijön a lefolyóból 2-3 élőlény éjjelente. minden nap fújok rájuk rovarirtót, de a csőrendszerben olyan helyen lehet a fészkük, vagy amiben laknak, hogy van utántermelés...mindenesetre sokkal jobb a helyzet, mint eddig volt. volt már olyan éjszaka, amikor egyet se láttam. idővel csak elfogynak. és ha vannak is, tudom, h teljesen ártalmatlanok, bár szívesen mellőzném a társaságukat. :)
üdv.
fejlemények:
kiderült, hogy valóban a lefolyóból jönnek elő. rájöttem arra is, hogy hiába mostam ki a kádat zuhannyal, nekik ez nem ártott, hiszen csak visszaküldtem őket a lakhelyükre, ahol addig is éltek. így mindig ugyanaz a populáció jött elő éjjelente.
mivel a kád lefolyójával semmit se tudok csinálni, megküldöm még ma lefolyótisztítóval, aztán hypót öntök bele és ledugaszolom. éjjel fújtam rovarirtót a lefolyó köré, kevesebben is voltak reggel, úgy ötöt számoltam. azt nem tudom, éltek-e, mert amúgy se mozgékonyak.
sose jártam még így, de roppantul hálás vagyok a sorsnak, hogy nem valami repülő meg mászkáló izék telepedtek meg a kádam lefolyójában:S
remélem, eltűnnek hamarosan...
van insecticide 2000 nevű rovarirtóm. kipróbálom vele.
az idei szárazság miatt teljesen máshogy viselkednek még a rovarok is.
de hova tegyem a rovarirtót? fújjam be a kádat? valahonnan folyamatosan pótlódnak.
de az ötlet jó, fújok a kádba rovarirtót.
bocs, próbálok nem hisztérikus lenni, és racionálisan kezelni ezt az egész dolgot, mert annyira iszonyat az egész.
bnedora,
igazad van, nem a "miért éjjel" a fontos, hanem a "honnan". csótányom egy se volt idén, szúnyog is csak kb. 3 db egész nyáron a szárazság miatt, és most itt ez az izé.
marduk,
az érdes ászka nem stimmel, de az ászka szóra volt olyan találat, ami nagyjából hasonlít, csak az enyémeknek nincs ekkora csápja...de ilyesmi lények ezek:
köszönöm a tippet.
most egy db. van a kádban, fényképen légypiszoknak látszana. sok kis lába van, nagy csápja. de nincs szárnya, kitinpáncélja. már arra is gondoltam, hogy talán a lefolyóból jön elő...de a lefolyó bedugaszolása után is volt néhány.
rovarfóbiám van, csak azért forszírozom. és kíváncsi vagyok, mi lehet. és miért csak éjjel jön elő :/
sziasztok,
két hete tart: amikor éjjel kimegyek a fürdőszobába, a fürdőkád tele van számomra ismeretlen rovarokkal. nem repülnek, nem is nagyon mászkálnak. a legnagyobb is csak kb. 0,5 cm. minden alkalommal "kizuhanyozom" őket, de pár óra múlva újra ott vannak. nappal sokkal kevesebb van belőlük, de éjjelente 20-30 db is.
fogalmam sincs, honnan jönnek. soha nem láttam még ilyet. a lakás más részein nincsenek.
ötletek, tapasztalatok esetleg?
További ajánlott fórumok:
- Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon?
- Milyen rovar lehet a képen, ha rovar?
- Milyen rovar lehet?
- Egy hónapja a garázsunk gerendáit kb. 4 cm-es kékesfekete dongószerű rovarok fúrják. Mivel lehetne kiírtani?
- Milyen rovar lehet? Molylepke?
- A TESCO szupermarketben lehet elektromos rovarcsapdát kapni?