Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egy hónapja a garázsunk gerendáit kb. 4 cm-es kékesfekete dongószerű rovarok fúrják. Mivel lehetne kiírtani? fórum
Egy hónapja a garázsunk gerendáit kb. 4 cm-es kékesfekete dongószerű rovarok fúrják. Mivel lehetne kiírtani? (tudásbázis kérdés)
én is tűzoltót hívnék inkább és meg kéne tudni hogy pontosan milyen állatról van szó.a fővárosi állatklertben vannak rovarszakik akiknek ha küldesz fényképet akkor biztosan segítenek.én belehalnék a látványba mert írtózom a zümmögő repülő állatoktól.főleg ha ennék a házat alattam....pfff
A gerendák már le voltak kenve gombaölővel és tűz ellen is, és két réteg vastaglazúrral lettek lefestve. Most azt csináltuk, hogy belefújtunk rovarirtót a lyukba és begipszeltük...bár volt, amit kifúrtak. Elég sok rovarirtó spray kell hozzájuk, és akkor is csak megszédülnek, de legalább össze lehet szedni őket.
A gerendákat kell lekezelni. Fanyűvőknek hívják felénk. Azt a fát kezdték el enni, amelyik kb. 120 cm-es magasságban el lett fűrészelve, mert a szél letörte. 3 hónap alatt képesek voltak megenni ezt a fát. Belefúrtak, beleköltöttek, és már el is tüntették.
Ajánlották akkor, hogy gyújtsunk tüzet, de az olyan kegyetlen dolog lett volna az esetünkben. Az a fa úgysem kellett, ők meg hagy éljenek.
A gond, ha egy építményt kezdenek meg. Képesek teljesen megenni a fa részeket (persze, ha sokan vannak).
Talán a tűzoltókat kérdezd meg, mert ezek kiírtásához speciális felszerelés kellene.
Egy hónapja a garázsunk gerendáit kb. 4 cm-es kékesfekete dongószerű rovarok fúrják. Elég nagy kárt okoznak, nem mellesleg az autókon vastagon áll minden reggelre a fűrészpor. A garázspadláson 30-40 lyukat számoltunk meg, és biztosan van, amit még nem vettünk észre. Nem tudjuk, csípnek-e ezek a rovarok, de nem szeretnénk kockáztatni, két eleven, pici gyerekünk van. A Chemotox, Raid, Mortein nem használt ellenük, elrepültek egy időre, majd visszaköltöztek. Milyen szert ajánlanátok ellenük? Köszönöm a segítséget!