Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával recept

Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával recept

A Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával hozzávalói:
40 dkg sertés szűzpecsenye,
40 dkg kínai kel,
10 dkg szójacsíra,
1 csomó újhagyma,
10 dkg főtt sonka,
2 szelet ananász,
2 fél barack,
2 fél körte.

Az öntethez:
1,25 dl tejföl,
2 evőkanál ecet,
2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál méz,
1 teáskanál curry,
1 késhegynyi cayanne bors,
1 csomó metélőhagyma.


A Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával elkészítési módja:
A kínai kelt megmossuk, lecsepegtetjük, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. A szójacsírát megmossuk, és lecsepegtetjük, az újhagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, a sonkát szintén, a barackot, és a körtét pedig kis kockára aprítjuk. A hozzávalókat tálban óvatosan összekeverjük. A mártáshoz a tejfölt, és az ecetet a szójaszósszal, és a mézzel simára keverjük, curryvel, cayanneborssal, sóval, borssal fűszerezzük, majd ráöntjük a salátára. Hűtőben legalább 30 percig állni hagyjuk, majd még egyszer ízesítjük, végül apróra vágott vöröshagymával megszórjuk, és a roston megsütött sertés szűzérmékkel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook