Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával recept
A Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával hozzávalói:40 dkg sertés szűzpecsenye,
40 dkg kínai kel,
10 dkg szójacsíra,
1 csomó újhagyma,
10 dkg főtt sonka,
2 szelet ananász,
2 fél barack,
2 fél körte.
Az öntethez:
1,25 dl tejföl,
2 evőkanál ecet,
2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál méz,
1 teáskanál curry,
1 késhegynyi cayanne bors,
1 csomó metélőhagyma.
A Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával elkészítési módja:
A kínai kelt megmossuk, lecsepegtetjük, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. A szójacsírát megmossuk, és lecsepegtetjük, az újhagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, a sonkát szintén, a barackot, és a körtét pedig kis kockára aprítjuk. A hozzávalókat tálban óvatosan összekeverjük. A mártáshoz a tejfölt, és az ecetet a szójaszósszal, és a mézzel simára keverjük, curryvel, cayanneborssal, sóval, borssal fűszerezzük, majd ráöntjük a salátára. Hűtőben legalább 30 percig állni hagyjuk, majd még egyszer ízesítjük, végül apróra vágott vöröshagymával megszórjuk, és a roston megsütött sertés szűzérmékkel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. szept. 25. 23:04
A rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával elkészítési módja és hozzávalói.