Római tokány recept
A Római tokány hozzávalói:1 kg burgonya
2 dl joghurt
60 dkg sertéscomb
5 dkg vaj
15 dkg gomba
5 dkg reszelt sajt
2 fej vöröshagyma
só
bors
mustár
A Római tokány elkészítési módja:
A megtisztított és hasábokra vágott burgonyát az előzőleg már beáztatott római tál aljára tesszük.A seréscombot vékony csíkokra a gombát vékony szeletekre vágjuk,a hagymát fölkarikázzuk.Az egészet összekeverjük a joghurttal.Sózzuk,borsozzuk,mustárral ízesítjük,és a burgonyára halmozzuk.A tetejére morzsoljuk a vajat,és megszórjuk a reszelt sajttal. A lefedett tálatt hideg sütőbe tesszük.Először kis lángon.majd közepes lángon sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. nov. 29. 21:26
A római tokány elkészítési módja és hozzávalói.