Rokkantsági járadék és munkavégzés (tudásbázis)
Szakorvosi vélemények alapján a háziorvosnak kell kitölteni egy 4 oldalas formanyomtatványt. Orvosibeutaló a neve. Ez meg van a h.o gépében, vagy a netről letölthető.
Valamint kérvényt kell kitöltened hozzá. Ezt az illetékes Kormányhivatalnál beadhatod és ők tovább küldik az illetékes hivatalhoz.
A orvosszakértői bizottsághoz kap időpontot, személyesen is megnézik és döntik el, milyen ellátásba részesülhet a gyermeked,
A r.járadékot igénybeveheti munka mellett is.
Amennyiben tud dolgozni B2 50% és efelett maximum 165.000.-Ft/hó kaphat.
Ez alatt B2 45%-ig 35.000,-Ft/hó.
Feltétele a leszázalékolás előtt közvetlenül 5 éven belül 3 éve le kell, hogy dolgozva legyen TP nélkül.
Vagy 10 éven belül 5 év ledolgozott idő, 15 éven belül 10 év ledolgozott év.
Példa: ha 50 éves valaki ledolgozott 20 évet, 20 és 40 éves kora között, de már 10 éve nem dolgozik, megkaphatja akár a D2 70%-ot is, de mivel a leszázalékolás előtt közvetlenül nem dolgozott, nem volt munkaviszonya, a /28.000,- Ft ?/aktívkorúak ellátására lesz csak jogosult.
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy a fiam 18 évet töltötte augusztusban, aki magantanuló és 2022 ben fejezi be a sulit,emelt családi pótlékot kapunk utána,kromoszoma rendellenesseggel született, mozgásában enyhén akadályozott. Nem használ segédeszközt. Én gyodon vagyok vele.
A rokkantsági járadék érdekelne, hogy neki igenyelhetjuk e a fent említett okok végett?
Köszönöm szépen ha tudtok segíteni, mert semmit nem találok róla.
Sziasztok, udvozletem!
Elnézést kérek előre, hogy kérdésem itt teszem fel (itt is), de még máig nem kaptam ésszerű választ arra, hogy mit jelent teszem azt kölcsön igénylésénél, hogy "Nyugdíj jogcím részletező"?
Tudnátok ebben Nekem segíteni?
Sajnos az ugyintéző sem tudott válaszolni eme kérdésemre, holott Nekik kellett volna eme "ok"irat.
Tudom offtopic a téma, de megtisztelő segítségetek előre köszönöm!
Azt hiszem a transzplant listara valo kerules miatt kellett.
Koszonom a segitseged.
Köszi, már belezavarodtam :-) de akkor ez még nem rokkant nyugdíj vagy igen? Mert nem szeretné még nyugdíjaztatni magát, ha meglesz a traszplant és kap újból vesét akkor majd újra 8 órában szeretne dolgozni csak most ha elveszíti a munkahelyét szinte biztos hogy másik munkahelyen nem fogja tudni összeegyeztetni a kezelésekkel. Mi azt gondoltuk hogy akkor ha esetleg megkapja az átlagkeresete 60%-át + 4 órában megy el valahova dolgozni (és tud néha pihenni is) akkor talán meglesz kb egy olyan összeg amiből élni is lehet.
Még nem kértük a felülvizsgálatát, már a papírjaiban 70% feletti jelenleg.
Rokkantsági ellátást kellett volna írnom ezek szerint, vagy az már a rokkant nyugdíj? Belezavarodok ebben komolyan :-)
Ment bizottság elé és egy ideig kapott is valamennyi pénzt, aztán már túl jól keresett illetve egy időre már úgy gondolták nem 70%-os.
Vesetranszplantált akit jelenleg dializálnak tehát visszafokozniuk sem kellett volna hiszen nem nő ki neki alapból új vese... akkoriban valamilyen idióta törvényt hozták, mindenkit újra ellenőríztek stb... elvették a roki kártyáját is és mindent amit még adtak. Most jelenleg rájöttek mégis csak 70% feletti az egészség károsodása. Elmebaj az egész...
További ajánlott fórumok:
- A rokkantsági járadék egyenlő a rokkantsági ellátással?
- A rokkantsági járadékot mikortól utalják a megállapítás után?
- Ebben a hónapban már emelt összegű rokkantsági járadék érkezik?
- Nem tudjátok esetleg, hogy januárban a rokkantsági járadék összege emelkedik-e?
- Egészségkárosodási támogatást (EGYT) lehet rokkantsági járadékkal és fogyatékossági támogatással együtt kapni?
- A rokkantsági járadék és a kiemelt családi pótlék mellett lehet munkát vállalni?