A rokkantsági járadék és a kiemelt családi pótlék mellett lehet munkát vállalni? (tudásbázis kérdés)
Kedves Kisfüles,
Sajnálattal olvasom, hogy igencsak rászorult vagy, de én sem találtam más adatot. Egy rehabilitációs vagy csökkent munkaképességűeket foglalkoztató intézményben meg tudják mondani szerintem. Valószínűnek érzem, hogy a 20 órás kitétel vonatkozik az esetedre is, de a szakemberek ezt jobban tudják majd. És gondold át, nehogy esetleg közfoglalkoztató programba kerülj, ha esetleg azt nem bírnád.
Kedves Guruljka
Felnőtteknek is jár a családi pótlék,ha az egészségi állapotuk alapján jogosultak rá.Ezért kapom,én is még így 45 évesen is,és kaptam egész eddigi életem folyamán.De,azzal nem vagyok tisztában,hogy lehet-e mellette dolgozni.A rokkantsági járadék mellett tudom,hogy lehet.Ott nincs sem időbeli,sem kereseti korlátozás,de eddig a kérdésemmel kapcsolatban 2 cikket olvastam,és mind a 2 mást írt.Azért kérdeztem meg itt is.
További ajánlott fórumok:
- 7 éves kislányom megsüketült az egyik fülére. Szerintetek ez rokkantságnak számít? Jár rá a kiemelt családi pótlék? Érdemes utánajárni?
- A rokkantsági járadék egyenlő a rokkantsági ellátással?
- A rokkantsági járadékot mikortól utalják a megállapítás után?
- Ebben a hónapban már emelt összegű rokkantsági járadék érkezik?
- Nem tudjátok esetleg, hogy januárban a rokkantsági járadék összege emelkedik-e?
- Kapom a kiemelt családi pótlékot és a rokkantsági járadékot, ha őstermelő leszek, akkor ezeket is hozzászámolják a jövedelmemhez?