Kapom a kiemelt családi pótlékot és a rokkantsági járadékot, ha őstermelő leszek, akkor ezeket is hozzászámolják a jövedelmemhez? (tudásbázis kérdés)
Drága kisfüles!
Szép napokat neked is!
Ne rugózz, pihenj, vállalj alkalmi munkát!
A pasi miért lakik veled?
Sziasztok
Nagyon szép napokat,és nagyon szép estéket kívánok mindenkinek.Egy nagyon nagy kéréssel fordulok hozzátok.Miután édesanyám augusztus 21-én elhunyt,és az Ő nyugdíja több mint 58.000 forint volt,ezt az összeget valahogy pótolni kell.A párja ugyan itt lakik velem,de ő az összes jövedelmét italra,és az ital miatti adósságok törlesztésére költi.Az én pénzem nagyon kevés,összesen 66.000 forint,amiből csak a családi pótlék számít jövedelemnek.Most,arra gondoltam,hogy kiváltom,az őstermelői igazolványt,és zöldségeket,és baromfiakat fogok árulni.Most,azt szeretném tőletek megkérdezni,hogy a családi pótlékot,és a rokkantsági járadékot összevonják e az őstermelői tevékenységből származó összeggel?Ez nekem,azért nagyon fontos,mert az őstermelői tevékenységből származó jövedelem évi 600.000 forintig adómentes,de ha összevonják,akkor jóval több lesz a jövedelmem,mert a családi pótlékom,és a rokkantsági járadékom együttes évi összege,már most is meghaladja,a 600.000 forintot.Ha összevonják ezeket az összegeket,akkor mennyi adót kell fizetnem?Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Tudtok olyan helyet, ahol befogadnak egy számkivetett embert, nincs jövedelmem, segélyben nem részesülök, egyszerűen dolgozni akarok
- Házasságon belül mindkét fél beadja a közösbe az összes jövedelmét?
- Min spórolnátok először, ha a család jövedelme holnaptól a felére csökkenne?
- A rokkantsági járadékot mikortól utalják a megállapítás után?
- A rokkantsági járadékot mikor utalják? (Valószínűleg nyugdíj típusú juttatás.)