A rokkantsági járadékot mikortól utalják a megállapítás után? (tudásbázis)
Kb. egy hónap, mire pénzt látsz. Valóban, előbb még kapsz a nyugdíjbiztosítótól is egy határozatot.
Amit a többiek írnak, azt nem is értem. Hiszen a kérelem miatt volt a vizsgálat, ami során megállapították az egészségkárosodás mértékét. Nincs tennivalód.
Illetve a 9. hsz-hez: most az ellátás, vagy a járadék megítélésére adtál be kérelmet?
"Nem akadálya a rokkantsági járadék megállapításának, ha az igénylő fogyatékossági támogatásban részesül, illetve, ha az igénylő után családi pótlékot folyósítanak, továbbá az sem, ha a kérelmező munkaviszonyban, egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll."
Azt írják nem lenne akadály a munkaviszony se.Nem értem pontosan mit kérelmezzek még.Már elküldtem a kérelmet.Annak részeként állapították meg azt amit válaszként.
Nem küldik a pénzt azonnal.
Ha munkaviszonyod van, esetleg Tp-en vagy akkor azokat meg kell szüntetni.
A munkaviszonyt elég egy napra szüneteltetni, egy nap fizetés nélkülit kell kivenned.
Az, hogy megállapítottak 70 %-ot nem jogosít fel az ellátásra, meg kell lenni a meghatározott munkaviszonynak is. Nem azt állítom, hogy Neked nincs meg, csak többen nem tudják, hogy munkaviszonyhoz kötött.
70% az már komoly dolog, kívánom, hogy gyógyulj meg!
Ha még csak most kaptál határozatot az egészségkárosodás mértékéről, akkor a járadék megállapítását még kérelmezned kell.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Hogyan lehet megállapítani egy férfiról, hogy a saját neméhez vonzódik?
- Fényképről megállapítom
- Ha február 2-án megállapítják 37 napra az álláskeresési járadékot, de ma lejárt és megszüntettem akkor mikor jár a pénz?
- A rokkantsági járadékot mikor utalják? (Valószínűleg nyugdíj típusú juttatás.)
- Kapom a kiemelt családi pótlékot és a rokkantsági járadékot, ha őstermelő leszek, akkor ezeket is hozzászámolják a jövedelmemhez?