7 éves kislányom megsüketült az egyik fülére. Szerintetek ez rokkantságnak számít? Jár rá a kiemelt családi pótlék? Érdemes utánajárni? (tudásbázis)
ha rám hallgatsz, segény, járadék helyett
inkább gyógyisd meg
Az emberek sokszor néztek már hülyének, figyelmetlennek, hallókészülék nem segít, mert az idegek elhaltak. Mivel ez valamikor picikoromban történt, így nőttem fel, azt mondják a dokik, ha lehetne is segíteni, megzavarodnék, mert az agyam is erre "állt rá".
Bocs ha sok voltam, de ez az egész engem is elkeserített és most is felháborít.
Társaságban "meg vagyok halva" mert csak a jó fülemre eső emberke szavait értem.
Azért próbáld meg, nem árt, ha képben vagy.
Ismerek olyan lányt, aki az egyik fülére süket, a másikra nem hall jól és semmi sem jár neki, az érték miatt, meg ragaszkodnak a "mindkét fül"-re.
Zebracsikó, pár éve ez 60 dB volt :(
Nagyon szomorú. Vannak akik egy vesével élnek és ők megkapják. Akik ezt a szabályt hozták, fogalmuk sincs milyen csak egy oldalról hallani.
szerintem nem jár emelt csp
itt fel vannak sorolva azok a betegségek, amelyek esetén jár, s a nagyothallásnál ezt írják:
Siketek és nagyothallók, akiknek a hallásküszöb értéke mindkét oldalon a beszédfrekvenciákon 40 dB felett van
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A párom nem engedi, hogy a szüleimnél legyek a kislányommal 2 napig