Rizsfasírt recept
A Rizsfasírt hozzávalói:25 dkg rizs (főtt)
5 dkg füstölt szalonna
5 db újhagyma (vagy 1 kis fej vöröshagyma)
5 dkg füstölt-főtt tarja
1 közepes db sárgarépa
2 db tojás
1 db zsemle (száraz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A Rizsfasírt elkészítési módja:
Nagyon apróra vágjuk a szalonnát, és zsírjára sütjük. Hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és megdinszteljük. Mindezt a rizshez adjuk. A tojásokat felverjük, és azt is a rizshez adjuk. A száraz szemlét vagy hozzáreszeljük vagy tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, és úgy adjuk a rizshez. Finoman sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, de azért vigyázunk, hogy a rizsszemek egyben maradjanak. Kis gombócokat formázunk a masszából, kicsit ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre tesszük, ami a felesleges olajat magába szívja.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. szept. 29. 05:03
A rizsfasírt elkészítési módja és hozzávalói.