Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Rizsfasírt recept

Rizsfasírt recept

A Rizsfasírt hozzávalói:
25 dkg rizs (főtt)
5 dkg füstölt szalonna
5 db újhagyma (vagy 1 kis fej vöröshagyma)
5 dkg füstölt-főtt tarja
1 közepes db sárgarépa
2 db tojás
1 db zsemle (száraz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)


A Rizsfasírt elkészítési módja:
Nagyon apróra vágjuk a szalonnát, és zsírjára sütjük. Hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és megdinszteljük. Mindezt a rizshez adjuk. A tojásokat felverjük, és azt is a rizshez adjuk. A száraz szemlét vagy hozzáreszeljük vagy tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, és úgy adjuk a rizshez. Finoman sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, de azért vigyázunk, hogy a rizsszemek egyben maradjanak. Kis gombócokat formázunk a masszából, kicsit ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre tesszük, ami a felesleges olajat magába szívja.


Kategória: Köretek receptjei


A rizsfasírt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook