Mennyei puncsos tekercs recept
A Mennyei puncsos tekercs hozzávalói:Tészta:
6 tojás
5 ek cukor
6 ek finomliszt
1 ek étolaj
Töltelék:
3 ek baracklekvár
20 dkg babapiskóta
2-3 dl tej és kávé keveréke
10 dkg mazsola rumba áztatva
2 ek kakaópor
Továbbá:
3 ek baracklekvár
Bevonathoz:
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
18 dkg vaj
15 dkg porcukor
A Mennyei puncsos tekercs elkészítési módja:
Piskóta készítés: A tojásokat jó 10 percig habosítsuk a cukorral egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá az étolajat, majd szitáljuk bele a lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe egyengetjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Fordítsuk egy porcukorral meghintett konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és még melegen tekerjük fel. Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni. A mazsolát áztassuk be rumba. A tejeskávéba mártogassuk bele a babapiskótákat, majd tördeljük össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a lecsepegtetett mazsolát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még cukrot, de a babapiskóta már édes, ezt vegyük figyelembe. A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe. Máz készítése: A cukrot, a vajat és a tejet vízgőz felett keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, keverjük alaposan össze, majd a teljesen lehűlt tekercset vonjuk be a mázzal. Tegyük vissza hűtőbe amíg a máz is megdermed, majd szeletelve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. szept. 16. 02:58
A mennyei puncsos tekercs elkészítési módja és hozzávalói.