Zabpelyhes morzsa erdei gyümölcccsel recept
A Zabpelyhes morzsa erdei gyümölcccsel hozzávalói:30 dkg erdei gyümölcs(mirelit)
10 dkg vaj + a tál kikenéséhez
1 cs.vaníliás cukor
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
őrölt fahéj
porcukor
A Zabpelyhes morzsa erdei gyümölcccsel elkészítési módja:
Egy közepes tálat kivajazunk és beleszórjuk a leccsepegtetett erdei gyümölcsöt,meghintjük a vaníliásukorral és 1 tk fahéjjal. A zabpelyhet keverjük össze a liszttel és a kristályukorral,majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat és dolgozzuk morzsás állagúra.Osszuk el a gyümölcsön a zabpelyhes morzsát,végül süssük 180 fokon 30 percig.Ha kész fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. szept. 14. 23:53
A zabpelyhes morzsa erdei gyümölcccsel elkészítési módja és hozzávalói.