Reggeli műtét előtt meddig lehet inni? (tudásbázis kérdés)
sokan leírták már, de szerintem is este
mikor engem műtöttek én előző nap déltől nem ehettem, inni éjfélig, másnap egy kortyot ihattam a nyugtató miatt, és én is 9 körül kerültem be
Este.
(mutoben dolgozok)
ez fogászat ugyan, de altatásról szól
"Miért nem szabad a műtét előtt enni és inni?
Az altatás által nemcsak nem vagyunk eszméletünknél, és nem érzünk fájdalmat sem, de a védekező reflexeink (pl. nyelési- és köhögési reflex) sem működnek. Ezért fennáll annak a veszélye, hogy a gyomor tartalma a torokba kerül, belélegezzük és mindez súlyos tüdőgyulladást idézhet elő. Ebből kifolyólag az altatás előtt – saját érdekében – legalább hat órával ne vegyen magához szilárd táplálékot és az altatást megelőző négy órában, ne igyon semmilyen folyadékot."
Akkor ő még simán ehet 8kor is este, kicsit, könnyűt, ha éhes lesz.
Én császár előtt 8kor még vacsizhattam, és éjfélig ihattam. Reggel meg csak úgy kapkodtam a szőlőcukrokat..:D
Fura.
Szerintem vacsizhatsz, és éjfél után nem ihatsz. Egyik 6.30 sem igazán logikus.
Este 6,30...szerintem, mert a gyomorból mindennek ki kell ürülni, egy hányás miatt meg ne fulladj.
Bár én is úgy tudom éjfélig lehet inni. és vacsorázni lehet 17-18 óra között.
este....
Bár nekem éjfélt mondtak. Reggel már semmiképp sem,mert hányingert válthat ki és megfulladhatsz.
További ajánlott fórumok:
- Reggeli véres köpet mitől lehet?
- Mit lehet készíteni reggelire, ami gyorsan megvan, és nem erős illatú (mint pl. baconos tojás)?
- Esti súly lehet plusz 3 kiló a reggeli súlyhoz képest?
- Mivel lehet túllendíteni magad a reggeli depressziós hangulaton?
- Megérzed a vihart? Műtét után lábzsibbadás, vihar előtt... Lehetséges?
- Nőgyógyászati ultrahang előtt lehet reggelizni?