Reggeli véres köpet mitől lehet? (tudásbázis)
Nekem ugyan nem. :) Én tisztán tartom őket, naponta 3-szor, de min. kétszer fogat mosok.
Egyébként nem a fogadból szivárog, hanem az ínyedből. A "fogok" már nem jól kezdődik. :( Ne akarj még több fogat elveszíteni! Gondolj bele, milyen lesz, ha 25 évesen már protkód lesz? :(
Most azt várod, hogy távkezeljük?
Tényleg fogorvoshoz kell menned!
Az állandó ínygyulladás miatt lehet még más betegség is, ha sokat vársz vele. Nem jó a szájban a gyulladásos gócot tartogatni.
ínyvérzés
hamarosan kihullanak a fogaid
-orrsövényferdülés
-túlsúly
-duzzadt orrnyálkahártyák
-nagy orrmandulák vagy garatmandulák
és még ezernyi ok
Nagyon csodálkoznál, ha azt mondanám, orvos ki tudja deríteni?
Akkor hogy lehetne tüdőrákod? :)
A tüdőráknak ez a stádiuma már nem a korai szakasz.
Mellkasi fájdalmaid vannak? Felső végtagfájdalmaid vannak? Ízületi fájdalmak? Felköhögöd a vért?
Összegezzük!
1. Nincs tüdőrákod!
2. Menj el fogorvoshoz, mert fogaid elvesztése, a szájszag párkapcsolataidra is ki fog hatni! (Nem tudom, megvan még a pasid? Találkoztál végül is azzal a lánnyal?
A rossz fogak mellett jócskán lehet vitaminhiányod is. De biztosan alig tudsz rágni, ezt nem csodálnám.
Addig is, amíg a fogorvos rendbehozza a fogaidat, igyál zöld turmixot.
ínyvérzést eleve okoz a vitaminhiány is, és elég sok seb lehet a szádban.
Ne bántsátok szegényt!
Biztos fél a fogorvostól:( És az is lehet, hogy a szülei nem figyeltek rá kellően.
Fórumindító! Nem mindegy, hogy a véres köpet, hogy alakul ki. Ha köhögsz és a felköhögött váladék a véres, akkor SOS orvos!
Ha csak úgy, köhögés nélkül, akkor nagy valószínűséggel az ínyed vérzik.
Menj el a háziorvoshoz, majd rögtön utána a fogorvoshoz. Mindenhez kérj érzéstelenítőt és tömesd be a fogaidat. szerezz be egy jó kis szájvizet is. Naponta 3x moss fogat, közepes erősségű fogkefével és szerintem a legjobb fogkrém a klasszikus amodent. Az ínyedet is dörzsöld meg finoman, majd szájvízzel öblögesd a szádat és utána fél órán keresztül ne igyál semmit. naponta 3x vegyél be C vitamint is és próbálj meg sok almát enni, amit felkockázol és utána rágod. A fogaid rágásra vannak kitalálva, ezért arra is kell használni.
Ha a fogorvos rendbe tette a fogaidat, utána fél évente járj el hozzá ellenőrzésre, és csináltasd meg azokat a fogaidat, amelyek ismét elromlanak. A fogak ápolása nagyon fontos! Ezt se hanyagold el.
Ne aggódj! Nem lesz semmi gond! Egy kicsit kellemetlen lesz, amíg rendbe teszik a fogaidat és amíg hozzá szoksz a rendes száj higiéniához, de aztán már hiányozni fog, ha kimarad egy fogmosás:)
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet készíteni reggelire, ami gyorsan megvan, és nem erős illatú (mint pl. baconos tojás)?
- Esti súly lehet plusz 3 kiló a reggeli súlyhoz képest?
- Mivel lehet túllendíteni magad a reggeli depressziós hangulaton?
- Reggeli műtét előtt meddig lehet inni?
- Ha mélyről köhögök, akkor véres köpet is jön fel. Mitől lehet?
- Allergiások: véres köpet is lehet természetes tünet ilyenkor vagy ez már mást jelez?