Rántott húst készíteni sütőben? (beszélgetés)
Nem tudod mélyhűtőbe tenni a morzsa maradékát?
Natúr kukoricapehely is jó, meg lehet törni papíron akár egy boros palackkal.
És ezt csak most tudtad meg, hogy nincs morzsád? 😳
Végül is nem rossz a KFC.
Ott van morzsa is, kukoricapehely is. 😊
Nagyon koszonok minden segitseget, de a projekt elmarad, mert itt zsemlemorzsat, vsgy hasonlot bazira nem kapok.
Tejfolt meg, ehh... Talan a lengyel lakotarsam hoz a masik varosbol kefirt, az van a lengyel boltban. Most nyaggatom majd a telfollel, es turot is akarok hozatni a magyar kiscsajnak, aki semmit nem beszel angol, de cuki
Sajat tervem: rajottem, par hete lettunk molyosak, szoval ha kapok is panirnak valot, en csak egyszer hasznalnam, azok a @vak meg evekig elnenek a tapon.
Ha annyira ramjon a rantottcsirkeeves, majd betodulok a KFC-be.
De tenyleg koszonok minden hozzazolast.
Leszamitva a diozast meg ilyeneket... (Itt nincs dio a piacon, ha lenne, megenne a moly...semmisejobazmeg:D )
Attól függ elsősorban, hogy milyen húsból szeretnéd.
Csirkemell mehet 200 fokra, időben leghamarabb sül át, meg a karaj is.
Csirkecombot, sertéscombot szerintem ne tedd 180 fölé, mert túl keményre sül a panír, mire a hús is átsül.
Én szoktam a tojásba keverni egy kanál tejfölt a porhanyósság érdekében.
Ha kókuszos bundával sütök (1:1 arányban a zsemlemorzsával), akkor 160-170 fok, mert a kókusz könnyen megég.
Most mar annyit olvasgattam ezt itt, hogy kedvet kaptam. Holnap szabad leszek, kiprobalom. Ugysem ettem rantott husit tavaly nyar ota.
Milyen fokozaton, hany fokon kell sutni?
Talán kétszer készítettem, csirkemellet hagyományos panírban. Tepsibe tettem sütőpapírt, picit olajat kentem rá + a husira kis darab margarint. Mennyei volt.
Azért nem készítettem többször, mert az én 50 éves kicsi sütőmben ( két gázégős, keskeny) sok idő és a lakás nagyon bemelegszik. Ráadásul kicsit lejt is, forgatni kell benne a tepsit, bármit sütök.
Nekem a tepsis megoldás egyszerűbbnek tűnik.
Mondjuk szívesen néznék róla előtte-utána, sőt közbeni fotókat is. Komolyan.
Kedves Hajnallányka, esetleg töltenél fel az adatlapodra valamikor? Kíváncsi vagyok tényleg.
További ajánlott fórumok:
- Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Lehet-e összenyomós melegszendvicssütőben gofrit készíteni?
- Csirkemájból milyen tölteléket lehet készíteni rántott palacsintába?
- Hogyan kell sütőben zsemlekockát készíteni?
- Hogyan lehet rántott húst (pulyka) sütőben sütni?