Hogyan kell sütőben zsemlekockát készíteni? (tudásbázis kérdés)
Bocs, hogy a kibic közbeszól:
én a zsemle- vagy kenyérkockát csak és kizárólag serpenyőben, csekély olajon, a nyílt gázláng fölött, folyamatos kevetés mellett csinálom.
(itt nem jöhet szóba a laza fröccs sem:)))).) Nézzétek meg a kiírt receptjeim között!
:DDDDD
Nahát, de jó, hogy ide bekukkantottam! :-D
Én is valahogy így voltam eddig azokkal a kockákkal, mint Te, Kleo. Így örülök, hogy leírtad, Muci, hogyan kell elkészíteni igazából a kenyérkockát.
És jó ötlet a kukoricapehely is!!! :-D
Ha egyszer többet, nagyobb adagot pirítok, akkor üvegben, vagy dobozban eltartható, ugye? Vagy ne is kísérletezzek vele? :-S
nem szoktam izesiteni, foleg ne tenyel ra fokhagymat, mert amikor a f.hagyma kicsit megeg, akkor ad egy fura keseru izt!
bar ha belegondolok, akkor lehet nem lenne butasag miutan megpirult, atforgatni f.hagymas olivaolajon!
amugy en 5-6 osre szoktam felvenni a sutot, ez eleg meleg,majdnem full, de figyelj oda mert nem kell neki sok ido es maris ropogos!
en vekony szeletekre vagom a zsemlet, aztan a szeleteket felcsikozom, majd azokat apro kockakra apritom, es utana egy lapos tepsiben minel jobban szetteritem oket, elomelegitett sutoben egy kb 10 percet sutom, es kozben atforgatom a kockakat, hogy minden oldala megpiruljon!
hat szerintem valahogy igy...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni
- Rántott húst készíteni sütőben?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Lehet-e összenyomós melegszendvicssütőben gofrit készíteni?
- Elektromos mini sütőben lehet muffint készíteni?