Rakott brokkoli és karfiol recept
Szénhidrátszegény
A Rakott brokkoli és karfiol hozzávalói:
500 g brokkoli
500 g karfiol
2 db vöröshagyma,
fokhagyma,só,bors
fél kg darált hús
15 dkg jázmin rizs
Sajt,tejföl
A Rakott brokkoli és karfiol elkészítési módja:
500g megtisztított karfiolt egyben, és vele 500 g brokkolit szintén egyben kuktában 15 perc alatt megpároltam. Fontos, hogy puha legyen, de ne essen szét. 1 kis hagyma felét zsiradékon megfonnyasztottam, sót, borsot, pirospaprikát adtam hozzá és 50 g 12%-os tejföllel kikevertem. A karfiolés a brokkoli rózsák tetejét cca 3 cm vastagon levágtam, hogy egyben maradjanak, félretettem. Két adagban(tálban ) folytattam mert a párom nem eszik tejtermékeket. Az egyik adagot az alatta maradt részt hozzáadtam a hagymás tejfölös mártáshoz, fakanállal nagyjából összenyomkodtam, hogy darabos maradjon, és összedolgoztam a sűrű hagymás-tejfölös mártással. Fél kiló darált húst hagymával,fokhagymával megpároltam és összekevertem 15 dkg előfőzött jázmin rizzsel,majd ezt a ragut a zöldségekre tettem és betakartam a levágott zöldség tetőkkel. Az enyémre sajt a pároméra sonka borítás került.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. nov. 21. 16:06
A rakott brokkoli és karfiol elkészítési módja és hozzávalói.