Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rákóczi túrós másként recept

Rákóczi túrós másként recept

A Rákóczi túrós másként hozzávalói:
Tészta

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 citromból nyert citromhéj

Töltelék

50 dkg túró
3 csapott ek búzadara
1 db tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
10 dkg mazsola

Hab

5 db tojásfehérje
30 dkg cukor

És még

290 g lekvár/ dzsem (1 kis üveg baracklekvár)


A Rákóczi túrós másként elkészítési módja:
Linzer tésztát készítünk, összegyúrjuk a hozzávalókat, és 1-1,5cm vastagságúra nyújtjuk, majd megsütjük kb. 180 fokon 20 percig, én ezt is tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e. Az 50 dkg túrót a 3 ek. búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral (ízlés szerint lehet több is) 1 vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és a mazsolával jól összekeverjük. A közben megsült tésztát, ha kihűlt, vékonyan megkenjük a barack lekvárral, és rákenjük a túrótölteléket. Elkészítjük a tojáshabot, 20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön (éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a cukrot), és közben nem szabad kevergetni. A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verjük, és forrón hozzáadjuk a cukros vizet, és ezzel együtt habbá verjük. A tojáshabot egyenletesen elkenjük a túrón, és utána sütőben 80-100 fokon kiszárítjuk kb. 15-20 percig. Csak szárítani, sütni már nem kell.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rákóczi túrós másként elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook