Rákóczi túrós másként recept
A Rákóczi túrós másként hozzávalói:Tészta
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 citromból nyert citromhéj
Töltelék
50 dkg túró
3 csapott ek búzadara
1 db tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
10 dkg mazsola
Hab
5 db tojásfehérje
30 dkg cukor
És még
290 g lekvár/ dzsem (1 kis üveg baracklekvár)
A Rákóczi túrós másként elkészítési módja:
Linzer tésztát készítünk, összegyúrjuk a hozzávalókat, és 1-1,5cm vastagságúra nyújtjuk, majd megsütjük kb. 180 fokon 20 percig, én ezt is tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e. Az 50 dkg túrót a 3 ek. búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral (ízlés szerint lehet több is) 1 vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és a mazsolával jól összekeverjük. A közben megsült tésztát, ha kihűlt, vékonyan megkenjük a barack lekvárral, és rákenjük a túrótölteléket. Elkészítjük a tojáshabot, 20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön (éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a cukrot), és közben nem szabad kevergetni. A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verjük, és forrón hozzáadjuk a cukros vizet, és ezzel együtt habbá verjük. A tojáshabot egyenletesen elkenjük a túrón, és utána sütőben 80-100 fokon kiszárítjuk kb. 15-20 percig. Csak szárítani, sütni már nem kell.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 4. 14:53
A rákóczi túrós másként elkészítési módja és hozzávalói.