Rájöttem miért utálok főzni: nem a főzést magát utálom,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Falusi konyhán külön gyűjtjük. A növényi maradék megy a tyúkok elé - hagy kapirgáljanak, a húsos dolgok a kutyának. Bár ő konzervben is kap minden nap húst, de ezeken is csámcsog egy kicsit.:)
A lényeg, hogy még főzés közben eltakarítom a konyhából, az asztalról és nem főzés után kell még külön idő arra, hogy rendet tegyek.
közben folyamatosan takarítok,de az összefröcskölt bútorokat ,követ,csempét stb csak utána csinálom meg nyilván,néhány négyzetméteren minden más, ott minden a közvetlen közeledben van,kevés ami megússza épen.
ja és közben folyamatosan szellőztetni kell,télen is,mert ekkora helyen lefulladna az ember
Nálam a müa. kukazsák egy vödörben van, bármit pucolok (krumpli, zöldség, hagyma) leülök egy székre, a földön magam elé veszem a vödröt, és rögtön a zsákba hull a haja. Nem kell még az asztalt is takarítani utána.
Ha valami elcsöppen, kézügyben a felmosó, rögtön törülöm, nehogy elcsússzak rajta... törlőruha kézügyben egyszerre akár 3 is... ki lehet azokat mosni, a tűzhely sütőjének ajtaján szépen meg is száradnak.
:)
Bajban lennél az én férjemmel.
Töltött káposzta a mindene.
Nem szeretem készíteni én sem,kiszakad ,vastag ,nagy ,csúnya 😖
Most alternatív megoldás,töltött paprika!
általában nincs gondom a takaritással rendrakással,sokat is csinálom,nálam mindig patyolat minden.
DE,:irtó kicsi a konyhám,ha főzök,sütök,utána egy fél napig kell dzsuvázni az egészet,ezt már én is utálom,ebből a szempontból jobb annak,akinek nagy konyhája van,mert úgy csak a közvetlen környezetedet kell rendberakni.Bár akkor se hálás feladat a zsírtól ,ételmaradékoktol,stb megszabadítani mindent,szóval együtt tudok érezni veled :)
Ezért is szeretek magam főzni. A konyha nem túl nagy, a közepén a konyhaasztallal. Ha körbe akarom járni ne legyen utamban senki.
Ha vendégség jön, akkor előtte való nap megfőzök mindent. Max. ami étel megkívánja, hogy frissensült legyen azt sütöm ki aznap.
Szeretem a munkámat megszervezni, az időmet beosztani és nem szeretem, ha "közbejönnek" dolgok.
Ezért utálom a disznóvágást. És ezért nem okoskodik senki a konyhámban!!!!😎
Nem engedem!!!
Itt a dolog nyitja!
Amíg kertes házban laktam, és akkora konyhám volt, hogy akár 4 pár is keringőzhetett benne, a nagy vájlingot egy sarokban levő asztalra felraktam, és főzés közben minden mosatlan ott gyülekezett.
Panelben mini konyha: marad a mosogató, vagyis szinte abban a percben mosogatok = nem gyűlik fel, és ráadásul ugyanazt az edényt akár többször is előveszem egy főzés során. Étkezés utánra már csak az a tányér, evőeszköz marad, amiből ettem, és az a pár lábas, amiben főztem.
Szeretem minden fázisát. Vagy csak pozitívan állok a teendőkhöz? Nem lenne könnyebb, ha kényszernek érezném.
Lényeg, hogy egyedül legyek a konyhában és ne szóljon bele senki, hogy ezt ő másként szokta.
Összeszedem kamrából, fagyasztóból, fűszerekből azt, ami szükséges a konyhaasztalra és ha használtam, folyamatosan ürül le. A mosogatás is megy folyamatosan közben.
Mire végzek még a tűzhely is le van takarítva, nincs mosatlan és csak azok az edények vannak elől amiben maga a főtt étel van.
De ahogy említettem, ehhez ne legyen senki láb alatt.
Én csak a fiamnak főzök ( és magamnak ). örülök ha jó étvággyal megeszi, ez előzetes egyeztetés alapján loo %, és az efölötti örömöm felülirja a fáradságot. Különben én is csak olyat főzök, ami nekem is bejön.
Eszembe sem jut, hogy ne szeressek főzni.
Ez az elégedettségem és kötzelességtudatom azért a férjekkel nem működött.
Nekem soha nem segitett senki a főzésben.
Nekem olyanhoz mindig van kedvem, amit szeretek.
Sőt, csak azokat főzöm. Amit utálok, pl. pacal, hal, halászlé, karfiol, töltött káposzta, azt egyenek ott, ahol akarnak :)
Kérdés: mit főzzek,mit ennél szívesen?
Válasz : nekem mindegy 😖
Hangulat főző vagyok.
Van mikor van kedvem , legtöbbször nincs.
Viszont enni kell!
További ajánlott fórumok:
- Vega lettem? Egyik napról a másikra rájöttem a húst nem szeretem!
- Mihez kezdjek így, hogy rájöttem, hogy jobbat érdemlek, mint ő, és véget vetettem a kapcsolatunknak?
- Szemét voltam! Régóta szédít, most rájöttem, hogy van...
- Először nem értettem, és rájöttem most sem igazán:-)
- Mit csináljak, rájöttem, hogy a szomszéd kislány, lop?
- Tegnap rájöttem, utálom a romantikus vígjátékokat.A...