Piskótát sütök, de segítség kell.... (beszélgetés)
ha jól értettem, itt arról volt szó, hogy már amikor felüti a tojást, úgy folyik ki belőle, hogy nincs teljesen egyben a sárgája. az pedig rossz tojás.
az más kérdés, hogy szétválasztás után külön a sárgája mennyire könnyen folyik szét...
szia!
ha szétfolyik a sárgája, akkor nagyon közelít már a záphoz... semmiképp ne használd!
Ha piskótát sütsz,a tojásokat különválasztva el kell dolgoznod.
Legjobb,ha robotgéppel vered föl a tojásokta.
8 tojáshoz 8 evőkanál cukor és 8 evőkanál liszt kell.Meg egy pici szódabikarbóna.
A sütőt elő kell melegítened,és sütés közben nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját,mert a piskóta összeesik.
Jó munkát, és jó étvágyat! :)
NEm sértettem meg őket! már amikor feltörtem majdnem kifolyt a fehérjével együtt! :(
Szerintetek már nem volt jó? Inkább elszaladok és veszek másikat.....
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell piskótatésztát csinálni?
- A 30 szeletes tortához mekkora sütőkeret kell?
- Ha házi tejből sütök palacsintát előtte fel kell forralni a tejet?
- Ha tortát sütök, a piskótatészta ha sül, mindig felpúposodik a közepe, nem szép egyenletes, miért? Mit rontok el?
- Zselélapból hány db-t kell felhasználni, ha túrókrémbe szeretném tenni? Piskótatortához kellene.
- Elektromos sütőben sütök csirkeszárnyat. Hőkeveréssel süssem vagy alsó-felső? Kell alá víz? És fólia?