Zselélapból hány db-t kell felhasználni, ha túrókrémbe szeretném tenni? Piskótatortához kellene. (tudásbázis)
A lapzselatint vízbe teszed, áztatgatod vagy 2 percig, aztán leöntöd a vizet róla, majd alacsony höfokon felmelegíted a zselatint. Nem szabad felforralni, csak melegíteni.Gyakorlatilag, amikor már feloldódott, kész is.
Ezt vékony sugárba, folyamatosan kevergetve a túróhoz, tejszínhez lehet keverni.Ötletként elöbb elkevered egy kevés tejszínes-túrós krémmel és utána öntöd a többi krémhez.
Egy normál adag tortához kb 10 gr lapzselatin szükséges.
Ha kapsz portzselatint, akkor pici vizet (kb fél deci) teszel mondjuk 1 evökanálnyi porzselatinhoz, és ezt melegíted fel annyira,hogy a szemcsék szépen elolvadjanak. S ezt kevered a krémhez.
Aztán van az a fajta, amit nem kell melegítgetni, csak egyböl, simán beleszórod a krémbe.
Remélem tudtam segíteni:)
En itt csak zselelapot kaptam, annak is orulok..
hideg vizbe beaztatom es? ez sima dr oetker..
További ajánlott fórumok:
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Van alföldi felhasználó közöttünk?
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Te észrevetted, hogy a naplók címe alatt megjelent, mennyi felhasználónál "kedvenc"? Mit szólsz hozzá?