Pirított fokhagymás saláta recept
A Pirított fokhagymás saláta hozzávalói:# sok gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
# 2 dl olaj
# vaj vagy margarin a sütéshez
# 30 dkg gépsonka vagy tarja
# 10 dkg sajt
# 1-2 alma
# salátakeverék
# 1-2 pohár tejföl
# oregánó
# 1-2 teáskanál méz
# fél citrom leve
# só
# bors
A Pirított fokhagymás saláta elkészítési módja:
1 1.) A megpucolt fokhagymákat darabokra vágom, vajon megpirítom úgy, hogy még a salátában finom íze legyen (ne égessük oda). 2.) A fokhagymát és a szaftot belekanalazom az előzőleg összeöntött olaj, citromlé, oregánó és felolvasztott méz keverékébe, majd beleöntöm a tejfölt (tejfölöket, ki mennyire szereti szószosan). 3.) A felaprózott sonkadarabokat barnára pirítom lassú lángon (kb. 15 perc, majd miután lekapcsoltam a lángot, én még egy teáskanál mézzel meg szoktam locsolni). 4.) A salátakeveréket tálba teszem, feljavítom almadarabokkal, sajtdarabokkal, és ízlés szerint, amivel akarjuk (uborka, retek, dió, rukkola...stb.). 5.) Ráborítjuk a megpirult sonkát, erre pedig a szószt.
Pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Jó étvágyat!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Huncutpanna, 2008. júl. 3. 12:47
A pirított fokhagymás saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.