Pikkelysömör gyógyítása epesavval (beszélgetős fórum)
Pikkelysömör gyógyítása : Pikkelysömör gyógyszerei a C,E,D,A,B,P-vitaminok és a flavonoidok, valamint a létfontosságú mikro tápanyagok
Egyszerűen megfogalmazva nem betegség, hanem a természetes ellenálló-, védekező képesség, azon belül is az immunrendszer megfelelően erős működéséhez alapvetően fontos ill. szükséges élettani elemek hiánytünete.
Négy éve végzek kutatást, amiből az első három azzal telt, hogy konkrétan a pikkelysömör lehetséges "ellenszereit" kerestem. Meg is találtam az alapvető kiváltó okot, majd okokat. Hamarosan egy közérthető és átfogó tanulmányt olvashattok az oldalon.
Addig is : pótoljátok a hiányzó D-vitamint, már 1986-ból van sikeres klinikai eredmény a szájon át alkamazott D-vitamin pótlásról.
A napfény is jelentősen növeli a D-vitamin szintet, és csökkenti a PASI indexet.(Pikkelysömör súlyosságát jelzi)
Menjetek rendszeresen (lehetőség szerint) napozni , UVB fényvédő nélkül,kora délelőtt és a késő délutáni órákban. Naponta összesen 25-30 percet. (Ezen felüli napozáskor természetesen védeni kell a bőrt.)
D-vitamin hiányában az immunrendszer nem tud megfelelően működni.
Az étkezést illetően: húst ne egyetek. Tojást viszont hetente legalább 5 darabot és ehettek vajat is. Ezek a koleszterin miatt különösen fontosak. Ezeket természetesen akkor egyétek ilyen mennyiségben, ha rendszeresen tudtok napozni. Biztosan mindenki tudja, hogy - leegyszerűsítve - ebből képződik a D-vitamin. Sőt, amiről kevesebben rendelkeznek ismeretekkel:
a koleszterinből alakítjuk az epesavakat amihez C-vitamin-ra van szükségünk. Naponta fogyasszatok 1500-2000 mg C-vitamint, lehet kapni természeteset is. Fontos még az E-vitamin bevitel, ami - a C és B-vitaminokkal egyetemben - nélkülözhetetlen az egészséges bőr,köröm és haj szerkezetéhez, valamint a normál sejtműködéshez. Naponta 300-800 NE-t ajánlok. Ezek a mennyiségek Magyarországon engedélyezettek, az ún. napi felső értékeken belül vannak.
És igen a P-vitamin, más néven Rutin, és egyéb flavonoidok, mint a Quercetin is nagy jelentőséggel bírnak. Ezek ugyanis a C-vitaminnal együtt fordulnak elő a növényekben is és segítik annak az immunrendszer megfelelő működésében betöltött nélkülözhetetlen szerepét. A P-vitamint is a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert fedezte fel ! Fontos, hogy egyetek zöldségeket, gyümölcsöket, de csak amiket szerettek.
Stressz. Igen, van összefüggés a pikkelysömör megjelenésével kapcsolatban. De az nem megoldás, ha csak azt mondjuk éljünk stresszmenetesen. A mai világban ez szinte lehetetlen.
Röviden leírom: a stressz (bármilyen jellegű is legyen, van ugyanis pozitív stressz is) egyfajta "támadás" a szervezet számára. Ilyenkor védekezünk az ún. Oxidatív stressz ellen. Ennek alapvető és nélkülözhetetlen védőpillére a C-vitamin, ami, mint tudjuk antioxidáns, magyarul oxidáció ellenes. Ilyenkor elhasználjuk a C-vitaminunk egy jelentős részét, és ha átmenetileg is, de nem jut elegendő azokhoz a folyamatokhoz, amiben a C-vitaminnak kulcsszerepe van. Ilyen pl.: a mellékvesekérgek szteroidtermelése, az érfalak és egyéb kötőszöveti kollagéntermelés, valamint kiemelném az epesavak termelését. Ezek bontják le az elhalt baktériumok (bélbaktériumok) mérgező részét, amik - sajnos a tudományos világ széleskörű bizonyító munkájának ellenére - nem köztudottak. Az elhalt baktériumok sejtalkotórésze az ún. ENDOTOXIN, más néven LIPOPOLYSACCHARIDE, rövidítve LPS. Ez két részből áll egy Lipid-A és a poliszacharid részből. A Lipid-A , amennyiben nem bomlik le elég kis részekre ( az epesavak bontják le) és nem ürül ki a széklettel, akkor felszívódik és kivált egy nem-specifikus , kóros immunreakciót. Ez ellen a kóros immunreakció ellen képesek egyébként hatni a P, E,D-vitaminok és a flavonoidok is.
Természetesen nem mindenki lesz pikkelysömörös, akinél kiváltódik az LPS felszívódásának következményeként a kóros immunreakció. Ez genetikai hajlam, van aki pikkelysömörös, van aki reumás, és van aki Crohn-beteg lesz. Ez azt is jelenti, hogy a genetikai hajlam ellenére, nem kell kialakulnia a pikkelysömörnek sem ! Ehhez összességében azt kell tennünk, hogy biztosítjuk az alapvető fontosságú élettani elemeket, mint a NAPFÉNY (D-vitamin) , a C,P és E vitamin. Ne feledkezzetek meg a megfelelő A-vitamin (pl.: szintén tojás) ill. Az A-elővitaminok beviteléről sem, mint amilyen pl.: A beta-karotin. Nem lesz a C-vitamintól vesekövetek sem, sőt, ha mellette odafigyeltek a magnézium és B-vitamin bevitelre, kifejezetten csökken az esélye, azokkal szemben, akik alacsony C-vitamin bevitellel élnek.
Ezt találtam, remélem sokaknak segítség !
Kedves Pikkelysömörösök !
Gyertek a Pikkelysömör gyógyítása nevű topikba, itt a hoxán, ott tudunk beszélgetni.
Csak termékeket ne reklámozzatok, légyszi !
Köszi
Most megint sorozatosan törölnek azon a fórumon....
Át kéne jönni ide a többieknek is.
Kedves Napalm !
Néhány napja válaszoltam.
Orvosi felügyelet nélkül szerintem azért veszélyes lenne a rendszeres szedése. Általában emésztési zavaroknál ajánlják, néha én is bekaptam egy-egy Bilagitot ( az is hasonló szer).
Jó lenne ha orvosok is írnának ehhez a témához, de úgy látom nem nagyon ismerik.
Szívesen.
Óóóó, az orvosok egy külön állatfaj;)
Köszi ...tudom milyenek a term.gyógyászok, de az orvosok sem különbek, sőt a gyógyíthatatlan betegekkel is milyenek...az utolsó percekig elfogadják a pénzt.
De azért a kisördög ott van az emberben...hátha tud segíteni , persze az ilyenekre alapoznak..
Egy tanács (én már csak így csinálom).
Lehet akármilyen hókusz-pókusz.
Én vállalom azt hogy mond egy árat, pl. 20.000 forint és ezért ő kezel állítása szerint meggyógyít.
Én azt mondom jó, adok 50.000 de csak akkor ha használ a kezelés.
Ha nem, akkor egy büdös vasat sem.
Ha meg tud gyógyítani jól jár ő is, én is.
Ha nem akkor ne baccon már át;)
Mert ezeknek a kuruzslóknak a 99%-a arra megy.
Tudják hogy a legtöbb sömörös ember legvégső kétségbe esésében bármit megad a REMÉNYÉRT hogy meggyógyuljon ezért le is húzzák őket.
Vigyázzatok.
Figyi!
Nem iszom, nem dohányzom.
A nőzés azért megvan (mármint asszony pajtással).
Egyéb dolgokról nem vagyok hajlandó lemondani ha a fene-fenét is eszik.;)
Szia!
Most szerencsére semmi;)
Le is kopogom.
Én azt javaslom menj el dokihoz az ízülettel, azt tudják kezelni.
De legelőször vérvétel javasolt (beutalót kérhetsz a körzetitől is, az egyszerűbb), nézzétek meg a rheuma faktort hogy nem magas-e?
Ha igen, akkor go reumatológus.
De hosszú távú gyógyszerezés nem javasolt.
Nekem (is) a bázisterápiát írta elő a doki (lsd. heti 15 mg Metho), na köszönöm inkább nem. Persze miután elmúlt az ízületi gyulladás.
Á dehogy próbáltam, csak nemrég olvastam róla egy másik fórumon, és gondoltam felteszem ide is a témát, hogy minél többen tudják meg. Hátha akad egy szakavatott aki többet tud erről.
A másik fórumon aki feltette ezt az epesavas dolgot azt törölték és ezen bevadulva megígérte, hogy beszél majd azzal az orvossal aki érintett ebben a témában, és majd tudatja mindenkivel.
Azért küldtem el én is ezt a cikket annak aki kérte priviben. De a neten több helyen is írnak róla meg lehet nézni.
Az ember úgy próbál segíteni a másikon ahogy tud, én egyenlőre így tudtam.
Jó éjt mindenkinek!!
Mária Treben nagyfüves könyve is ír diétát a psorira, 1,5 hónapi bírtam. Egyszerűen csak kompótot, és főzeléket, halat és csirkét lehet lightosan enni. Múltak, halványodtak, nem viszkettek annyira.
De erre azt mondtam, hogy inkább foltosan, de jóízűen.