Petrezselyem krémleves recept
A Petrezselyem krémleves hozzávalói:1 db póréhagyma
1 dl olívaolaj
só
bors
1 csokor snidling
1 ág rozmaring
50 dkg petrezselyemgyökér
2 marék dió
2 kanál liszt
2 dl tejszín
A Petrezselyem krémleves elkészítési módja:
A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felkarikázzuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk fel snidlinget és rozmaringot, majd adjuk hozzá a zöldséghez. Ha lepirultak a zöldségek, engedjük fel forró vízzel. Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót Ha megpárolódott a zöldség, szórjuk meg liszttel, keverjük el, majd adjunk hozzá vizet és tejet. Tetszés szerint ízesítsük. Ha kiforraltuk a levest, akkor turmixoljuk le, majd dúsítsuk tejszínnel. Tálaláskor, a levesre szórjuk rá a pirított diót.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. nov. 17. 23:03
A petrezselyem krémleves elkészítési módja és hozzávalói.