Petevezeték elzáródás. Te mivel próbálkoznál (lombik kivételével)? (beszélgetés)
Sziasztok!
Egy kedves barátnőmnek el volt záródva mindkét petevezetője. Több sikertelen lombik után sikerült természetes úton a terhesség 6 évig küzdött. Tehát ha orvosilag ki is van mondva, hogy nem átjárható egyik sem attól még simán sikerülhet a baba.
Gondoltam leírom, hogy ilyen is van.
Szia!
Arra még nem gondoltál, hogy a januári vizsgálatod során sikerült épp elegendőre megnyitni a petevezetéked és ezért lettél rögtön februárban terhes? Sokaknál ez van ahogy olvasgattam.
Szia!
Nekem tavaly januárban azt mondták (Hycosy vizsgálat eredményeként), hogy mindkét oldalon el vannak záródva a petevezetékeim. Februárban spontán terhes lettem.
Az említett vizsgálat után kétségbeestem, majd felhívtam Németh Tündét (www.arwentorna.hu), megbeszéltünk egy időpontot és kaptam étkezésre vonatkozó személyes tanácsokat.
A megoldás tehát: Arwen torna + makrobiotikus étrend. Ezekről a honlapon találsz infókat. Mindenképpen csökkenteni kell a cukorfogyasztást, lassan felszívódó szénhidrátok kellenek és CH szegény étrend.
Ha egy oldali, akkor nem okoz különösebb gondot, a másik oldali petesejt megtermékenyülhet.
Ha kétoldali, akkor lehet az átfújással próbálkozni, de ha sikertelen, akkor nem valószínű, hogy magától megoldódna. Marad a csodavárás, lombik.
Egyik ismerősömnek volt ilyen problémája.
Petevezeték-átfúvást végeztek nála. Utána sorban jöttek a kisbabák : )
Más megoldásról sajnos még nem hallottam.
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Mitől alakulhat ki a petevezeték elzáródás?
- Ultrahangon látszik petevezeték elzáródás?
- Van olyan, akinek nem vették ki a petevezetékét méhen kívüli terhesség miatt és újra próbálkozik?
- PCOS és petevezeték elzáródás
- Aviva torna: petevezeték elzáródás