PCOS és petevezeték elzáródás (beszélgetés)
Hú ezek elég rossz értékek!! Ere nem kaptál semmit?
Diéta a minimum! De ha midnen ok lesz műtét után és lehet spontán baba is, akkor gyógyszert tuti kell szedned, de lehet egyébként se ártana.
Diétában kell segítség?
Az baj, hogy aki pco-s az szinte mindenki IR-s is. Igen kell a diéta, csak az segít. De nem lett volna rossz az inzulin nézni, mert akkor látni a tutit.
Ha el van záródva a petevezeték akkor szerintem azzal semmit nem lehet csinálni. Sokszor az átjárhatóságin sikerült átfújni, ha mondjuk csak össze volt tapadva. De elzáródással nem hiszem, hogy lehet mit kezdeni. Voltak felfázásaid, gyulladás? Endo okzhat ilyet, már mint elzáródást, mondjuk ha olyan fokú akkor lehet azért nem tudta a méhedbe se feltenni az anyagot... Gondolom azért akar lapart.
A TSH nem tűnik rosszanak amúgy.
Én úgy gondolom nálad azért nem jö na baba, mert nem jutnak át a petesejtek a petevezetéken, emrt el vanank záródva. De nem értem miért akar várni még, még is mire. El kell kezden ia lombik programot. Persze mindig történnek csodák, de inkább na arra alapozzatok.
Nekem hycosy volt, ott egy kicsit katétert tettek fel a méhszájon keresztül, csak annyira éreztem mint pl egy rákszűrést. Aztán felnyomták az anyagot, az azért már éreztem, mert ügye feszít és szépen kiment a petevezetékekene, ott uh-val követték nyomon és láttam a képernyőn én is. Minimális fájdalom volt, másnap feszített a folyadék hasban, de ennyi.
Sokkal humánusabb mint a sima átjárhatósági.
Csek egy éves leletem van most, de jö őhéten megyek vérvételre. Az éhgyomri vércukrom 4.6 mmol/l a 120 perces 6.0 mmol/l a TSH 1.49 uIU/ml. Inzulint nem is néztek akkor.
Az elzáródás ellen nem lehet semmit se tenni? A doktornő azt mondta hogy ha februárig nincs semki változás akkor mennem kell laparoszkópiára. PCOS-re meg azt mondta hogy diéta hátha az is rásegít.
Szia, letudod írni a cukor és inzulin értékeidet? A TSH milyen volt?
Én pont ez miatt Hycosit csináltattam, az nem olyan fájdalmas, de nekem anno nem volt gond, átjárhatóak a petevezetékek. Ha valóban el van mind ak ettő záródva,akkor csak a lombik jöhet szóba.