Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
40151. zsuko84 (válaszként erre: 40150. - Jath77)
ma 13:26
Köszönjük szépen!😊
40150. jath77 (válaszként erre: 40130. - Zsuko84)
tegnap 23:14
Zsuko, gratula!!! Nagyon örülök a jó hírnek!! Szuper, hogy ilyen jól sikerült minden végül🤩😍 Boldog babázást most Nektek❤️
40149. Mancs75 (válaszként erre: 40146. - Lombikozunk2023)
jan. 15. 18:28
Én nem tudtam hogy donorosra nem mindegyik jó, bár mintha rémlene, hogy annál, amit én csináltattam, külön oda volt írva hogy donoros esetén is jó…de igazából nem értem, hiszen itt a babát nézik, az ő paraméterei meg függetlenek attól hogy donoros vagy saját sejtes…No mindegy. Én azért a Trisomyt választottam (mert lett volna más is az Istenhegyin) a két orvos ajánlásán túl, mert úgy olvastam, hogy ez jelenleg a legkomplexebb, és a baba teljes génállományát nézi, ezt külön hangsúlyozza is az ismertető. De biztos van más hasonló is, pl. amit Zsuko nézetett.
40148. Lombikozunk2023 (válaszként erre: 40147. - Zsuko84)
jan. 15. 14:33
Szia Zsuko, köszönöm, megnézem ezt is :)
40147. zsuko84 (válaszként erre: 40144. - Lombikozunk2023)
jan. 15. 11:05
Szia! Ahogy Mancs is írta, mindegy, hogy donoros-e. A lényeg, hogy komplex legyen. Mi a legszélesebb körűt kértük és erre ajánlották a GenPlanetet, talán GenPlanet Pro, ha jól emlékszem.
40146. Lombikozunk2023 (válaszként erre: 40145. - Mancs75)
jan. 15. 10:49
Szia Mancs, köszönöm, hogy írtál. Nekem a Panorámát ajánlotta a doki csak tényleg annyi lehetőség van, hogy egy kicsit elvesztem. Meg például Panorámából is van 3 féle, de csak az egyikhez van odaírva, hogy donáció esetén lehetséges. Nálam is az lenne a cél, hogy minél átfogóbb legyen. Na még nézegetem őket, olvasgatok…
40145. Mancs75 (válaszként erre: 40144. - Lombikozunk2023)
jan. 15. 01:06
Szerintem mindegy, hogy petesejtdonoros vagy sem, a lényeg, hogy minél komplexebb legyen.😊 Én a Trisomy Complete-et csináltattam meg az Istenhegyiben, ezt ajánlotta dr. Imre Ruben, akihez a terhesség első 12 hetében jártam, és ugyanezt javasolta Hajdu doktornő is, aki ugyanott a 12. heti genetikai UH-ot csinálta.
jan. 14. 22:35

Sziasztok!

Nektek milyen 12. heti genetikai tesztet javasolt a nőgyógyászotok petesejtdonoros terhességnél?

40143. zsuko84
jan. 14. 12:41
Sziasztok! Meg tudnátok mondani az e-mail címét annak a koordinátornak, aki Emese helyett van a Reprofitban? Előre is köszi!
40142. csilla15381 (válaszként erre: 40141. - Mancs75)
jan. 12. 23:04
Köszi, mindenképp :)
40141. Mancs75 (válaszként erre: 40137. - Csilla15381)
jan. 12. 00:50
Teljesen megértelek, én sem írtam meg amikor összejött. Viszont nagyon örülök a jó hírnek, és kérlek, írd majd meg ha megszületett a baba, és lesz egy szusszanásnyi időd.😊 Addig is a legjobbakat Nektek!🌸
40140. zsuko84 (válaszként erre: 40138. - Dorina83)
jan. 11. 17:36
Neked is köszönjük!😊
40139. zsuko84 (válaszként erre: 40136. - Juli76)
jan. 11. 17:36
Köszönjük szépen! 😊
40138. Dorina83 (válaszként erre: 40130. - Zsuko84)
jan. 11. 15:59
Gratulálok!!!Jó egèszsèget és Sok Boldogságot kívánok Nektek!😊
40137. csilla15381 (válaszként erre: 40134. - Mancs75)
jan. 11. 14:43

Szia,

Jól emlékszel, nem írtam meg, nem mertem…

Szerettem volna mindig egy picivel biztosabb lenni, túllenni adott szakaszokon, mert a kis örömök közt a cél felé haladva ugye bármikor újra pofára eshetünk…

+ Amikor utoljára írtam, akkor nagyon tele volt a fejem a sok felől jött, sokszor egymásnak ellentmondó infókkal. Volt hogy már magam sem igazodtam ki, hogy most akkor mit kellene alapul venni…

Néha jobb egy picit csendben maradni és csak megfigyelni… aztán visszatérni, ha az ember úgy érzi…

Mindenképp beszámolok róla a legvégén, barmi is lesz.

Köszi a biztatást :)

40136. Juli76
jan. 11. 10:50
Zsuko! Nagyon örülök, hogy végre megszületett a kislányod! 🥰🍀🙏Gratulálok hozzá és jó egészséget, boldog babázást kívánok!
40135. zsuko84 (válaszként erre: 40133. - Csilla15381)
jan. 11. 08:47

Nagyon jól haladtok, ennek örülök!

Igen, mi is úgy voltunk vele végig, hogy majd akkor nyugszunk meg, ha már megszületik.

Én kb a 22-24. hétig szinte szorongtam, aztán kezdtem elhinni, hogy van esély, hogy megszülessen. A szorongás aztán már csak sima aggódás volt és kezdtük élvezni a változásokat, ahogy írtad. A teljes megnyugvás pedig akkor jött, amikor születésnél felsírt.

Most pedig már jön a másmiatt aggódás. 😀

40134. Mancs75 (válaszként erre: 40133. - Csilla15381)
jan. 10. 23:00
Szia, nagyon örülök hogy nektek is összejött, nem is emlékszem hogy ezt megírtad volna a fórumra.☺️ Sok sikert, jó egészséget továbbra is!❤️🍀
40133. csilla15381 (válaszként erre: 40132. - Zsuko84)
jan. 10. 22:23

Mi még csak a 26. hétnél tartunk… szóval még bőven van izgulni való.

És bár egyelőre nincs gond, de én a hiszem ha látom elvet vallom…

Amúgy meg nagyon szeretjük ezt a fura időszakot a sok változással és megfigyeléssel…

Gratula még egyszer :)

40132. zsuko84 (válaszként erre: 40131. - Csilla15381)
jan. 10. 17:34

Szia Csilla!

Köszönöm szépen!

Sokszor eszembe szoktál jutni. Nagyon örülök, hogy nálatok is minden rendben van és jól haladtok. Csak így tovább! 🍀Hanyadik héten tartotok?

40131. csilla15381 (válaszként erre: 40130. - Zsuko84)
jan. 10. 16:05

Szia Zsuko,

Ez nagyon jó hír, sőt a legjobb!

Akkor végre célba értetek.

Sok örömet kívánok nektek!

+ köszi a rengeteg infót, amit menetközben megosztottál velünk!

Kicsit előrébb tartottál hozzánk képest, de haladunk mi is…

Sokat gondoltam rád, főleg itt a vége felé :)

Most már a másik táborba tartozol :)

Jó lehet és még jobb is lesz :)

40130. zsuko84
jan. 10. 14:48

Sziasztok!

Kicsit rég jártam erre. Tíz év hosszú küzdelem és várakozás után, múlt héten megszületett a kislányunk. 😊

Az általános kivizsgálásokkal kezdődött a történetünk, utána inszeminációk, majd két saját sejtes lombik következett. Közben volt egy méhpolip műtétem is. Aztán rátaláltam erre a fórumra, amiért nagyon hálás vagyok. Rengeteg dolgot megtanultam innen és ez alapján számtalan vizsgálatot elvégeztettünk (köztük pl. genetikai kivizsgálás, immunológiai kivizsgálások stb.). A vizsgálatok után még egy saját sejtesnek nekifutottunk itthon (bár minek, mert ezt is jól elbénázták), aztán még egy saját sejtest megpróbáltunk Brnoban. Utána egy petesejtdonoros kör következett immunológiai kezeléssel, ami sikerült is, de a 9. héten vetéléssel végződött. A második donoros kör egy másik immunológiai kezeléssel sikerült és végre a kezünkbe tarthatjuk a kislányunkat. 🥰

Ez így összefoglalva nem tűnik túl hosszadalmasnak és bonyolultnak, de akik itt vannak ezen a fórumon, ők tudják, hogy ez mennyire nehéz út. Ez a fórum nagy erőt adott, mert ahogy olvastam a történeteket, éreztem, hogy egyszer mi is célba fogunk érni. A saját sejtes próbálkozások kudarcai után mindig ott volt a remény, hogy van még lehetőség donor sejtes beültetésre. Ahogy a pici lányunkra nézek, egy percig sem fordul meg a fejemben, hogy valakitől egy pici sejtet kellett kapnunk, hogy Ő megszülethessen.

40129. Juli76
jan. 9. 22:22
Szia Zsuko! Mi újság veled?
40128. jath77
jan. 8. 23:20
Zsuko, hogy vagytok? Még 2in1, így a 40.hét körül? Nagyon drukkolok, hogy minden jól sikerüljön, ahogy szeretnétek😍
40127. Chili23
jan. 6. 16:10

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek a mi történetünket. Úgy alakult az életem, hogy 44 éves koromban (2022-ben) jutottunk el oda, hogy muszáj orvosi segítséget kérnünk, ha gyereket szeretnénk. Itthon volt az első lombikos körünk, kb. 2% esélyt jósolt az orvos és sajnos igaza lett, teljes kudarccal végződött. Újabb körre már nem mehettem az életkorom miatt és nem is javasolta az orvos a saját petesejtes lombikot. Irány Brno, a Reprofitnál kötöttünk ki. Mivel kint is egyből a donor petesejtet javasolták, mi sem dilemmáztunk, tulajdonképpen elég könnyen sikerült elfogadni a helyzetet (a páromnak kicsit nehezebben) és mára már nem téma, nincs jelentősége.

Amikor 2022. decemberében elkezdtem olvasni a fórumot, csodáltam azokat a sorstársakat, akik már évek óta küzdöttek és óriási tudásra tettek szert a témában és igyekeztem minden hasznos információt begyűjteni (ezúton is köszönet minden segítő hozzászólásért), mégis úgy voltam vele, hogy nekem biztos nincs semmi bajom, csak a korom, pozitívan állok a dolgokhoz és minden rendben lesz, sikerülni fog. Első sikerélménynek könyveltem el, hogy a petesejt leszívás után az 5. napra 8 db fagyasztható embriónk lett, illetve 7, mert egyet megkaptam frissen 2023. április 2-án. A hcg eredmény pozitív lett, azonban rá két hétre az ultrahangon már nem látott semmit a doki. 2 beültetésem volt még 2023-ban, azok el sem indultak. Ekkor (2023. december) javasoltak kintről is további vizsgálatokat (Infertilitás panel III, NK státusz, trombózis panel, méhtükrözés) és ekkor döbbentem rá, hogy nem csak a korom a probléma. Én már nem tudom visszaforgatni az időt, de aki esetleg most csöppen bele a témába, ne gondolkozzon úgy mint én, hanem minél előbb menjen el méhtükrözésre és immunológiai vizsgálatokra, mert az évek villámgyorsan elröpülnek.

A vérvételek előttre kellett terveznem a méhtükrözést, illetve végre rászántam magam a bölcsességfogaim kihúzatására is, így ezzel indult 2024. A méhtükrözésre március elején került sor, ahol egy polipot találtak, melyhez műtétet javasoltak. Áprilisban volt a műtét, ami úgy alakult, hogy a polip eltűnt, viszont méhsövényt találtak, amit átmetszéssel korrigáltak. A műtét után kezdhettem számolni a 6 mindenféle problémától mentes hetet a vérvételekhez, amit egyszer újra kellett kezdenem egy két hetes felsőlégúti nyavalya miatt, így végül július elején mehettem vérvételre. Több mint fél év eltelt az utolsó beültetés óta és már kezdtem feladni lélekben. Újabb hetek teltek el, mire az összes eredmény megjött. NK rendben, trombózis mutációk rendben, az ANA (ELISA) lett bitang magas. Brno írta, hogy az eredmények miatt Clexan és Aspirin biztosan kelleni fog a következő protokollba, de előtte még menjek el reumatológushoz is. Sikerült olyan reumatológust találnom, aki egyben immunológus is, ő szintén Clexant javasolt, illetve szerinte Plaquenil és Medrol is kell. Brno továbbra is csak a Clexant és Aspirint mondta és én úgy döntöttem, hogy rájuk hagyatkozom, nem megyek tovább másik orvoshoz itthon, elegem volt. Időközben sajnos más problémával is szembe kellett néznünk, szegény anyósom 2 hónapnyi kórházi kezelést követően augusztus végén elhunyt. Borzasztó megterhelő időszak volt és még megterhelőbb hetek jöttek. A szeptember vége felé induló ciklusomnál úgy döntöttünk, hogy ismét megpróbáljuk a beültetést, bízva abban a mondásban, hogy ahol Isten egyet elvesz, ott egyet ad. Október 14-én volt a beültetés és holnap leszünk 15 hetesek. Az első genetikai ultrahangon már túl vagyunk, és minden rendben van, szépen fejlődik a pirinyónk.

Gratulálok azoknak, akik már karjukban tarthatják csodababájukat és nagyon sok erőt és kitartást kívánok azoknak, akik még csak reménykednek. Hiszem, hogy mindenkinek sikerülhet.

40126. Babszi76
jan. 5. 10:30
Hát csináltattam nagylabort közben ki kellett huzatni a fogam és nem lett beülti
40125. zsuko84 (válaszként erre: 40124. - Babszi76)
dec. 30. 13:52

Én 2023. júliusában kezdtem a fogaim rendbe tételét. Volt benne minden, sima töméstől kezdve gyökérkezelésig. Rengeteg fogamat kellett kezelni. 2023. október legvégén volt beültetésem, addigra még a fogaim felével se végzett a fogorvos. Az a beültetés a 9. héten vetéléssel végződött, de szerintem a fogaim állapota ezt nem befolyásolta. Utána 2024. év elején újra nekifutottam a kezeléseknek. 2024. április végén ismét beültetés, abban az időszakban felfüggesztettem a kezeléseket. Utána a második trimeszterben még maradt két fogam, amit meg kellett csináltatni. És ebben a közel egy éves fogászati kezelés sorozatban a gyökérkezeléseknél mindig bedurrant a fogam.

Én, amikor beültetés volt, akkor ott mindig szüneteltettem q fogászati kezelést. Tudom, hogy a gyulladt fog se jó, de nem mertem egyszerre a kettő kezelést futtatni egymás mellett.

40124. Babszi76
dec. 30. 12:12
Ki hogy áll a fogak rendbetételével.Szerintetek mennyire befolyásolja?Van egy hidam. Sajnos a tartó fog begyulladt de elvileg 1 hét múlva lesz a beülti.Fogalmam nincs mit tegyek
40123. Babszi76
dec. 27. 18:33
Sziasztok van valakinek Do€yciclyn eladó?
40122. OrsiAnett (válaszként erre: 40121. - Miri5)
dec. 23. 07:39
Szia Miri! Szivbol ajanlom dr Prinz Gyula infektologust. Szakterulete: Bakeriumok es antibiotikumok. Tapasztalat!!!!!! Fantasztikus ember!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook