Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A köhögésre miért nem találtak még gyógymódot? fórum

A köhögésre miért nem találtak még gyógymódot? (beszélgetés)

jan. 28. 19:38

Én nagyon szeretem a gyógynövényeket. Olcsóbb, mint a gyógyszer, és mellékhatása sincsen.

"Gyógynövények száraz köhögésre és hurutos köhögésre

Ha száraz köhögéssel küzdesz, fontos, hogy bevond a nyálkahártyát, és enyhítsd annak az ingerlését. Ilyenkor a gyulladáscsökkentő kamilla, az izzasztó hatású bodzavirág, a kellemes ízű fehér akác, a gyulladáscsökkentő martilapu, valamint a lándzsás útifű főzetéből készült tea lehet a legjobb választás.

Ha hurutosan köhögsz, tehát ha van felszakadó váladék, akkor olyan gyógynövényeket kell használnod, amik mielőbb segítenek kiüríteni a lerakódást. A köptető hatású tüdőfű, az antibakteriális kakukkfű, az illatos hársfavirág, a fertőtlenítő hatású oregánó és a hörghurutra is jó orvosi veronika, valamint a mentatea jó választás ilyenkor. Plusz segítség lehet a gyógyulásban, ha a párologtatóba pár csepp eukaliptuszolajat is teszel.

jan. 28. 12:52
Közel egy évig annyira köhögtem, hogy éjjel a közös tégla falat verte a szomszéd mert nem tudott tőlem aludni. A tüdőgyógyászaton mindent kipróbáltak, semmitől se múlott el holott nem találtak nálam semmi szervi bajt. Szerencsémre a doktornő átnézte a gyógyszereimet és mondta hogy az egyik nem régóta szedett vérnyomás tablettám okozhat ilyen problémát, próbáljam abbahagyni. Két hét után teljesen elmúlt az öklendező köhögésem, hálás vagyok neki hogy törődött velem, különben még ma is fuldokolnék.
25. gyöngy:) (válaszként erre: 24. - Gyöngy:))
jan. 19. 16:30
* lenne
24. gyöngy:) (válaszként erre: 21. - Jooeva)
jan. 19. 16:29
Igen, ez vényköteles, de Pesten hónapokon keresztül nem tudtam kiváltani. Nagyon sok patikában voltam, azt mondták régóta hiánycikk. Libexint veszek helyette, de arra, mint ha lenen egy kis allergiás reakcióm.
jan. 19. 15:18
Köszönöm szépen a tippeket, kezdek alakulni.
22. A Nyuci (válaszként erre: 15. - Kacsahercegno)
jan. 19. 15:17
Vannak már repülő autók, csak nem nálunk.
21. jooeva (válaszként erre: 20. - Gyöngy:))
jan. 19. 05:26

Nekem a házidoki írja fel és van is a patikában (pingvinbe járok). Pár éve a libexin volt hiánycikk.

Hogy lekopogjam, mostanában nem volt rá szükség😃

20. gyöngy:) (válaszként erre: 18. - Jooeva)
jan. 18. 21:05
Sinecodot ezer éve nem tudok szerezni, lehet azt kapni?
19. Panna.33 (válaszként erre: 13. - A Nyuci)
jan. 18. 13:28
Jobbulást!
18. jooeva (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
jan. 18. 11:53

A köhögésnek oka van és ha kezelik, ha nem, igencsak elhúzódó tünet.

A száraz köhögés talán rosszabb, mint a váladékos...akkor az antihisztaminok segíthetnek (lehet recept nélkül is venni), hogy kicsit lappadjon a nyálkahártya és ne irritálja a hörgő falát.

Az inhalálás is segíthet (nem túl forró gőzzel), tengeri sóval vagy kamillával, borsmentával.

Mi nemrégiben a lidl-ben vettünk inhalátort, salvus-vízzel kiváló.

Trutyisra sok langyos folyadék, karamelles hagymahéj tea szintén hatásos.

Nekünk bevált az ACC long is.

Ha folyamatos a torok száraz érzete, jók a szopogatós tabletták, amiben izlandi zúzmó van : isla, vocal, jutasept (utóbbi a legolcsóbb és ér annyit, mint az előző kettő)

Libexin idegrendszerre hat, nem lesz köhögési ingered, éjszakára ajánlott, ahogy a sinecod is.

17. 55Judit (válaszként erre: 13. - A Nyuci)
jan. 18. 11:34

Hogy mérsékeld a szenvedést, keress rá illóolajokra köhögés ellen. Van a Diapulmon inhaláló csepp is, gyógyszertárban is kapható, illóolajok vannak benne.

Valamikor használtam ilyeneket, pl. eukaliptuszt, citromot de nem inhaláltam velük hanem az orrom alá kentem 1 cseppet, és a párnámra cseppentettem. Finom.

Gyógyulást kívánok!

16. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Kacsahercegno)
jan. 18. 10:58
És jobbulást!!
15. Kacsahercegno (válaszként erre: 6. - A Nyuci)
jan. 18. 10:58

Azt is mondták, hogy repülő autók lesznek mostanra ._.

Ha száraz köhögés, akkor nonstop szopogass valami bármilyen cukorkát, a gyakori nyelés elmulasztja a köhögési ingert. Ezt még az énekkarban tanultam középsikolában, ha valaki párat köhögött, akkor már kapta a cukorkát, és ne énekelj hanem szopogasd, és főleg ne köhögj!! mert a köhögés nem tesz jót a hangszálaknak, és nem volt "megengedett" :D

Ha hurutos, akkor meg amiket írtak már.

14. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 13. - A Nyuci)
jan. 18. 10:50
Gyógyulj meg mihamarabb! 🍀
jan. 18. 10:40
Tudok ám mindent, amit leírtatok ide, csak már nagyon elegem van a köhögésből. Ennyi történt.
12. A Nyuci (válaszként erre: 8. - Andi6020)
jan. 18. 10:39
Tablettával nyelvtanulás nagyon király ötlet!!! Támogatom a kifejlesztését 😂😂 A másik kettővel csúnyán visszaélne az emberiség, azokat jobb hanyagolni.
11. 55Judit (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
jan. 18. 10:21

Ennek kapcsán teljesen más az őrület, de a jó modor nem enged leíratni velem ilyet.

Száraz köhögésre van olyan tabletta ami elnyomja a köhögést, csak rendelvényre kapható, a hurutosat pedig balgaság lenne elnyomni.

Az azonnal megszüntetés olyasmi mint "kelj fel és járj". Csoda számba megy, de ha erős a hited, megtörténhet.

10. Amaunet (válaszként erre: 6. - A Nyuci)
jan. 18. 10:21

A lehetőség, hogy kutatóorvos legyen valaki, mindenki előtt ott van. Előtted is. Mutasd meg nekik!

A köhögést nem is célszerű elnyomni, ha az hurutos.

jan. 18. 10:17

Mert a köhögés okozat, nem ok. Az ok megszűnését követően az okozat is megszűnik.

Egyébként vannak tüneteket enyhítő szerek.

8. andi6020 (válaszként erre: 6. - A Nyuci)
jan. 18. 10:14
Meg az időutazást, gondolatolvasást, tablettával nyelvtanulást, stb, stb :D
7. f78a5227f0 (válaszként erre: 6. - A Nyuci)
jan. 18. 10:10
Ez azért nem olyan egyszerű szerintem. Csak úgy nem tűnik el a trutyi, valahol távoznia kell.
jan. 18. 10:08
Tudom, van már minden is, köptetők, etecera. Mondjuk azok szerintem pont a köhögést fokozzák az embernél, hogy kijöjjön a trutty. De hogy nem találták fel, hogy csak úgy eltűnjön a trutty, vagy máshogy jöjjön ki, mint a köhögéssel... minden sz.rt feltaláltak, csak ezt nem. Na meg a rák ellenszerét.
5. Enissa (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
jan. 18. 10:04

Tudod, a köhögésnek jótékony funkciója van.

Jelez, valami gond van, ha nem száraz, akkor azt a sok trutyit a tüdödről felhozza.

Próbálkozz, sok alternatíva van, mindenkinek más a hatásos.

4. andi6020 (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
jan. 18. 09:53
Meg ne őrülj. A Libexin egész jó a köhögésre.
jan. 18. 09:52
Azonnal talán a ciánkapszula hatna.🤣🤣
jan. 18. 09:49
Majorannából főzhetsz köhögéscsillapitó teát. Hagymából, mézzel vagy pirított cukorral ízesítve. Jobbulást!
jan. 18. 09:42
Nem őrület, hogy 2025 van, de nincs olyan gyógyszer, amit ha beveszel, azonnal elmúlik a köhögésed???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook