Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A köhögésre miért nem találtak még gyógymódot? fórum

A köhögésre miért nem találtak még gyógymódot? (beszélgetés)

18. jooeva (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 11:53

A köhögésnek oka van és ha kezelik, ha nem, igencsak elhúzódó tünet.

A száraz köhögés talán rosszabb, mint a váladékos...akkor az antihisztaminok segíthetnek (lehet recept nélkül is venni), hogy kicsit lappadjon a nyálkahártya és ne irritálja a hörgő falát.

Az inhalálás is segíthet (nem túl forró gőzzel), tengeri sóval vagy kamillával, borsmentával.

Mi nemrégiben a lidl-ben vettünk inhalátort, salvus-vízzel kiváló.

Trutyisra sok langyos folyadék, karamelles hagymahéj tea szintén hatásos.

Nekünk bevált az ACC long is.

Ha folyamatos a torok száraz érzete, jók a szopogatós tabletták, amiben izlandi zúzmó van : isla, vocal, jutasept (utóbbi a legolcsóbb és ér annyit, mint az előző kettő)

Libexin idegrendszerre hat, nem lesz köhögési ingered, éjszakára ajánlott, ahogy a sinecod is.

17. 55Judit (válaszként erre: 13. - A Nyuci)
ma 11:34

Hogy mérsékeld a szenvedést, keress rá illóolajokra köhögés ellen. Van a Diapulmon inhaláló csepp is, gyógyszertárban is kapható, illóolajok vannak benne.

Valamikor használtam ilyeneket, pl. eukaliptuszt, citromot de nem inhaláltam velük hanem az orrom alá kentem 1 cseppet, és a párnámra cseppentettem. Finom.

Gyógyulást kívánok!

16. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Kacsahercegno)
ma 10:58
És jobbulást!!
15. Kacsahercegno (válaszként erre: 6. - A Nyuci)
ma 10:58

Azt is mondták, hogy repülő autók lesznek mostanra ._.

Ha száraz köhögés, akkor nonstop szopogass valami bármilyen cukorkát, a gyakori nyelés elmulasztja a köhögési ingert. Ezt még az énekkarban tanultam középsikolában, ha valaki párat köhögött, akkor már kapta a cukorkát, és ne énekelj hanem szopogasd, és főleg ne köhögj!! mert a köhögés nem tesz jót a hangszálaknak, és nem volt "megengedett" :D

Ha hurutos, akkor meg amiket írtak már.

14. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 13. - A Nyuci)
ma 10:50
Gyógyulj meg mihamarabb! 🍀
ma 10:40
Tudok ám mindent, amit leírtatok ide, csak már nagyon elegem van a köhögésből. Ennyi történt.
12. A Nyuci (válaszként erre: 8. - Andi6020)
ma 10:39
Tablettával nyelvtanulás nagyon király ötlet!!! Támogatom a kifejlesztését 😂😂 A másik kettővel csúnyán visszaélne az emberiség, azokat jobb hanyagolni.
11. 55Judit (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 10:21

Ennek kapcsán teljesen más az őrület, de a jó modor nem enged leíratni velem ilyet.

Száraz köhögésre van olyan tabletta ami elnyomja a köhögést, csak rendelvényre kapható, a hurutosat pedig balgaság lenne elnyomni.

Az azonnal megszüntetés olyasmi mint "kelj fel és járj". Csoda számba megy, de ha erős a hited, megtörténhet.

10. Amaunet (válaszként erre: 6. - A Nyuci)
ma 10:21

A lehetőség, hogy kutatóorvos legyen valaki, mindenki előtt ott van. Előtted is. Mutasd meg nekik!

A köhögést nem is célszerű elnyomni, ha az hurutos.

ma 10:17

Mert a köhögés okozat, nem ok. Az ok megszűnését követően az okozat is megszűnik.

Egyébként vannak tüneteket enyhítő szerek.

8. andi6020 (válaszként erre: 6. - A Nyuci)
ma 10:14
Meg az időutazást, gondolatolvasást, tablettával nyelvtanulást, stb, stb :D
7. Archer84 (válaszként erre: 6. - A Nyuci)
ma 10:10
Ez azért nem olyan egyszerű szerintem. Csak úgy nem tűnik el a trutyi, valahol távoznia kell.
ma 10:08
Tudom, van már minden is, köptetők, etecera. Mondjuk azok szerintem pont a köhögést fokozzák az embernél, hogy kijöjjön a trutty. De hogy nem találták fel, hogy csak úgy eltűnjön a trutty, vagy máshogy jöjjön ki, mint a köhögéssel... minden sz.rt feltaláltak, csak ezt nem. Na meg a rák ellenszerét.
5. Enissa (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 10:04

Tudod, a köhögésnek jótékony funkciója van.

Jelez, valami gond van, ha nem száraz, akkor azt a sok trutyit a tüdödről felhozza.

Próbálkozz, sok alternatíva van, mindenkinek más a hatásos.

4. andi6020 (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 09:53
Meg ne őrülj. A Libexin egész jó a köhögésre.
ma 09:52
Azonnal talán a ciánkapszula hatna.🤣🤣
ma 09:49
Majorannából főzhetsz köhögéscsillapitó teát. Hagymából, mézzel vagy pirított cukorral ízesítve. Jobbulást!
ma 09:42
Nem őrület, hogy 2025 van, de nincs olyan gyógyszer, amit ha beveszel, azonnal elmúlik a köhögésed???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook