A köhögésre miért nem találtak még gyógymódot? (beszélgetés)
A köhögésnek oka van és ha kezelik, ha nem, igencsak elhúzódó tünet.
A száraz köhögés talán rosszabb, mint a váladékos...akkor az antihisztaminok segíthetnek (lehet recept nélkül is venni), hogy kicsit lappadjon a nyálkahártya és ne irritálja a hörgő falát.
Az inhalálás is segíthet (nem túl forró gőzzel), tengeri sóval vagy kamillával, borsmentával.
Mi nemrégiben a lidl-ben vettünk inhalátort, salvus-vízzel kiváló.
Trutyisra sok langyos folyadék, karamelles hagymahéj tea szintén hatásos.
Nekünk bevált az ACC long is.
Ha folyamatos a torok száraz érzete, jók a szopogatós tabletták, amiben izlandi zúzmó van : isla, vocal, jutasept (utóbbi a legolcsóbb és ér annyit, mint az előző kettő)
Libexin idegrendszerre hat, nem lesz köhögési ingered, éjszakára ajánlott, ahogy a sinecod is.
Hogy mérsékeld a szenvedést, keress rá illóolajokra köhögés ellen. Van a Diapulmon inhaláló csepp is, gyógyszertárban is kapható, illóolajok vannak benne.
Valamikor használtam ilyeneket, pl. eukaliptuszt, citromot de nem inhaláltam velük hanem az orrom alá kentem 1 cseppet, és a párnámra cseppentettem. Finom.
Gyógyulást kívánok!
Azt is mondták, hogy repülő autók lesznek mostanra ._.
Ha száraz köhögés, akkor nonstop szopogass valami bármilyen cukorkát, a gyakori nyelés elmulasztja a köhögési ingert. Ezt még az énekkarban tanultam középsikolában, ha valaki párat köhögött, akkor már kapta a cukorkát, és ne énekelj hanem szopogasd, és főleg ne köhögj!! mert a köhögés nem tesz jót a hangszálaknak, és nem volt "megengedett" :D
Ha hurutos, akkor meg amiket írtak már.
Ennek kapcsán teljesen más az őrület, de a jó modor nem enged leíratni velem ilyet.
Száraz köhögésre van olyan tabletta ami elnyomja a köhögést, csak rendelvényre kapható, a hurutosat pedig balgaság lenne elnyomni.
Az azonnal megszüntetés olyasmi mint "kelj fel és járj". Csoda számba megy, de ha erős a hited, megtörténhet.
A lehetőség, hogy kutatóorvos legyen valaki, mindenki előtt ott van. Előtted is. Mutasd meg nekik!
A köhögést nem is célszerű elnyomni, ha az hurutos.
Mert a köhögés okozat, nem ok. Az ok megszűnését követően az okozat is megszűnik.
Egyébként vannak tüneteket enyhítő szerek.
Tudod, a köhögésnek jótékony funkciója van.
Jelez, valami gond van, ha nem száraz, akkor azt a sok trutyit a tüdödről felhozza.
Próbálkozz, sok alternatíva van, mindenkinek más a hatásos.
További ajánlott fórumok:
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Beszélgessünk a természetes gyógymódokról
- Pajzsmirigy alulműködést lehet természetes gyógymódokkal helyrebillenteni?
- Száraz köhögésre tudtok valami jó gyógymódot?
- Száraz köhögésre bevált gyógymódokat, gyógykészítményeket várok.
- Száraz köhögésre gyógymódok?