Petesejtdonoros lombik (beszélgetős fórum)
Semmi gond nem lesz. Nekem is előfordult, hogy csúsztam 2 órát a beadással.
Szerintetek az nem baj, ha ma csak 22.20-kor tudtam az esti prolutexet, cyclogestet, estrofemet beadni? Nincs túl későn? Egyébként 20.00-21.00 óra körül szoktam. A déli cyclogestet 14.20-kor adtam be, a reggelit 7.30-kor.
Szuper, ez jó hír.😊 Csodás folytatást kívánok!😊
Most már alábbhagyott, az első két hétben jobban görcsöltem, de a hcg-m az szerencsére jó, ma nézettem.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. A Reprofit Klinikára jártunk évekig, ezalatt több orvost is kellett váltanom itthon, nem az én akaratomból. Dr Spánik Gábor, Dr Vass Zoltán és Dr Antritter Zsófiához jártam. 23-ban sikeres beültetésnek köszönhetően megszületett a kislányunk, maradt 4 embriónk, szeretnénk újra jelentkezni beültetésre, viszont kiköltöztünk Budapestről, és a budai oldal megközelítése így elég nehézkes lett. Tudnátok ajánlani a pesti oldalon olyan orvost, aki megbízhatóan segíteni tud az itthoni vizsgálatokban? Köszönöm.
Két esetben vérzéssel járt, egy esetben elhalt az embrió és utólag vették észre. Most hogy vagy? Görcsölsz továbbra is?
A vetélésed járt vérzéssel vagy észrevétlen volt?
Kétszer volt bevizsgált, a kisfiam is az volt. Az Istenhegyin vette észre a méhsövényt dr. Imre Ruben akihez office hiszteroszkópia miatt mentem, hogy nézzék meg jó alaposan a méhemet. A Reprofit ajánlotta ezt a vizsgálatot. Volt tükrözés de az orvos már az azt megelőző UH-on kiszúrta a
méhsövényt és mondta hogy szinte biztos hogy ez a sorozatos vetélések oka és igaza volt.
Bevizsgált embriód voltak? Hogy vették észre a méhsövényt?
Nekem az 5. beültetés sikerült és 6 hónapos a kisfiam. A többi beültetésnél a 6-7. hétig jutottam a méhsövény miatt, amit megműtöttek, így lett sikeres az utolsó. A beültetés után pár nappal erősebb görcsök voltak, ezek azért alábbhagytak pár napon belül, de a mindjárt megjön érzés és az enyhébb menstruációs fájdalom hónapokig megvolt, bőven a 2. trimeszterben is.
Megkérdezhetem, hogy Neked hányadik beültetés sikerült? Mennyi idős a kisfiad? Gratulálok hozzá!🙏🍀 A többi beültetésnél meddig jutottál? És az utolsónál mikor enyhültek a görcseid?
7 hetesen,sajnos csak petezsàk volt,embrió nem.
Megkérdezhetem, hogy hányadik héten vetéltél el?
Decemberben az első beültetès után nekem is ilyen érzésem volt,meg görcsöltem is.Sikerült is a megtapadàs de sajnos vetèlès lett később.A második el sem indult,akkor nem volt mindjárt megjön érzésem,sem görcs.Szóval nálam jót jelentett.Drukkolok hogy Nálad is így legyen😊
Nekem hónapokig.😅 A legutolsó beültetésnél, amiből a kisfiam született, kimondottan erős volt ez az érzés a beültetés utáni napokban. Bár korábban többször is létrejött a terhesség, akkor közel sem éreztem ennyire. Ennél az utolsónál viszont volt, hogy le is kellett feküdnöm, annyira erősen görcsöltem, és állandóan néztem, nem-e vérzek. Aztán enyhébb lett persze, de nekem ez a fajta menstruációs fájdalom az első trimeszterben végig kitartott, sőt még a másodikban is gyakori volt. Remélem, nálad is a siker jele lesz.☺️🍀
Sziasztok! Akinek ilyen "mindjárt megjön" érzése vagy kusebb görcsei voltak a beültetés után, az meddig tartott?
Mancs, Zsuko köszönöm, hogy írtatok. Így megnyugodtam, akkor én is az immunológus által javasoltakat követem ezekben a dolgokban.
Szia! Egyetértek Mancs által írtakkal. Igaz nekem a klinika nem tett javaslatot se a szteroidra, se az infúzióra, de én is az immunológus javaslatát követném. Annyi szteroidot és azt szedném, amit az immunológus ír. Infúziót pedig nekem mindig beültetés előtt pár nappal kellett beadatni. Igaz nekem is FET-ek voltak, de akkor sem javasoltak a beültetés előtt olyan távoli időpontot.
Most a hatóanyag tekintetében nem tudok mit mondani de én inkább az immunológusra hallgatnék. Anno nekem is ennyi Medrolt írt elő a klinika az NK/Th vizsgálat alapján, ez náluk, legalábbis a Reprofitnál valami standard. És nálam is volt eltérés a lipid beadásában, én az immunológusra hallgattam (nálunk FET volt), mert a klinika javaslata szerint jóval hamarabb be kellett volna adatnom az infúziót, az immunológus szerint viszont a beültetés előtti napokban. Én beültetés előtt 3-4 nappal kaptam az első adagot.
Sziasztok Lányok, segítséget szeretnék kérni.
Megkaptam a protokollt, amiben 4mg Medrol van viszont az immunológus 7,5mg Prednisolont írt. Most szerintetek hatóanyagra a kettő így ugyanaz? Ha nem, akkor melyiket szedjem? Járt esetleg így valaki? Megkérdezem majd a koordinátortól csak ugye hétvégén nem válaszolnak, addig meg megöl a kíváncsiság.
A másik kérdés, hogy a klinika az intralipid infúziót a leszívás előtti napokra írta a protokollban, de az immunológus azt mondta a beültetés előtt kell, a beültetéshez minél közelebbi időpontban, annál jobb. Így a két javasolt időpont között majdnem 1 hét van, most melyik lenne jobb? Kinek hogy volt?
Köszönöm hogy válaszoltál😊Nekem is valami ilyesmiről beszéltek,remélem nekem is segít majd.
Nekem még azt is mondta a koordinátorom, hogy a cyclogestet ne hüvelybe, hanem végbélbe alkalmazzam, tegnap este már így tettem, ma reggelre nagyon megugrott a progeszteronom, 40 ng/ml felett lett, nem is tudták pontosan mérni az itteni laborban, mert max. 40-ig tudják, de ez ugye 139 nmol/ml felett van.Remélem nem túl sok, mert úgy tudom, az sem jó. Szerintetek mennyi lehet a maximum?
Nekem ment a 3x1 Cyclogest és 1 utána 2 prolu de 35 nél nem ment feljebb.ugyanebben a dilemmában vagyok
Szia. Nekem volt PRP kezelesem. Szerintem sokat segített. Kiegészítették még egy masik kezeléssel amit úgy hívtak, hogy "növekvő faktor" és 24 órával a beültetés előtt kaptam.
Nekem most már nem kell használnom, a 16. héten abbahagytam, de addig 2×1 Cyclogestet és napi 1 Prolutexet kellett használnom.
Először csak a 2×1 Cyclogest ment, de a beültetés napján csak 31-32 volt a progeszteronom. Aztán elkezdtem a Prolutexet, de azzal is 52-ig tudtam csak feltornázni.
Amúgy ciklusonként nagyon változó tud lenni, mert a tavalyi beültetésnél csak a 2×1 Cyclogestet kellett használnom és a beültetés napján 92 volt a progeszteronom, majd később se ment 70 alá.
Zsuko te mennyi progeszteront alkalmazol naponta?
Hát, ez nagyon jó kérdés. Én nem emlékszem, hogy lett volna itt bárki, aki 3 Prolutexet szúrt volna. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet, de én most bizonytalan vagyok. Az biztos, hogy Cyclogestből tolnám a hármat. Még utána is lehet plusz egy Prolutexet bevezetni, ha a Cyclogest nem elég.
A koordinátorom azt mondta, hogy a 3x1 prolutex már lehet, hogy sok lenne, ezért inkább a kúpot emeljem. Van valaki köztünk, aki 3x1 prolutexet használ a 2x1 cyglogest mellé?
Szerintetek mit csináljak?
További ajánlott fórumok: