Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Nagyon sajnálom. Igen, ez a szomorú eredmény már a múlt héti írásodból is látszott. A terhesség első heteiben az embrió fejlődése rendkívül pontos rendszer szerint történik: a szívhang a fogantatás utáni 21. napon indul (azaz lombik esetén, ötnapos embriónál a beültetés utáni 16-17 napon), s az embrió naponta 1 mm-t nő. A közhiedelemmel ellentétben nincs olyan, hogy “később indul”, meg “majd behozza a lemaradást”. Ha a hatodik héten még 2mm az embrió vagy nincs szívhang és később mégis jól fejlődik (ahogy Zsuko írta az ismerősei példájáról), akkor a következők közül valamelyik az ok: 1) az embrió később fogant (ami természetes terhességnél lehetséges, de lombiknál kizárt), vagy 2) az ultrahang-gép nem jó minőségű s nem mutat precízen, vagy 3) a nőgyógyász rosszul mér. Én abban reménykedtem, hogy nálad hátha ez utóbbi kettő valamelyike a helyzet.
A nőgyógyászod nem túl precíz szakember s igen, valamit “benézett”. Ha tudta, hogy lombikos a terhességed, akkor tudnia kellett, hogy ha az embrió 2mm-es a hatodik héten, akkor vagy megállt a fejlődésben, vagy ő vagy a gépe rosszul mér. Ismert beültetési idejű lombikosnak azt mondani, hogy “ez normális, nem mindenkinek van ilyenkor még szívhang, majd két hét múlva…” - hát az egyszerűen tudatlan, felelőtlen szamárság. Ha nem tudta, hogy lombikos vagy, akkor érthető a véleménye.
Egyéb kérdéseidre: Van olyan, hogy szikhólyag van, de embrió nem alakul ki. Olyan is van, hogy van embrió, aztán felszívódik. Ezek azért történnek, mert az embrió nem fejlődik - hogy konkrétan miért, az szinte kideríthetetlen. A HCG sokáig nőhet nem életképes embriónál is, de túl lassan (a te értéked így a 7-8. héten már a (több)100.000-es értéknél kellene tartson). Nekem ötször volt korai vetélésem. Egyszer kapartak, a többi négynél saját döntésre kivártam a természetes ürülést s szerencsére többet nem kellett műtét. Rögtön vetélés után lehetett próbálkozni, bár sok orvos 1-3 havi kihagyást javasol (inkább lelki, semmit fizikai okból). A hatodik beültetésből született meg a babánk.
Picit reménykedek, hogy hátha csak a gépek voltak rosszak esetedben s él a terhességed… de ha mégsem, akkor nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked a folytatáshoz. Mi itt leszünk s nagyon szorítunk!
Sziasztok.van olyan aki plauenilt és prednisolont is
Szedett egyszerre?
Értem, köszönöm szépen a válaszaitokat. Én is kaptam már választ az új koordinátoromtól.
Miri, sajnálom, hogy így alakult! Akkor Oliviával is hátha jó lesz együtt dolgozni. Drukkolok, hogy januárban minden rendben legyen!
Juli neked is nagyon drukkolok, hogy a következő ultrahang már teljesen megnyugtató legyen!
Szia..Én leálktam mert közbe beteg is lettem lázas...
Meg ma kaptam választ..
De én már Pozsonybol mert mert mi már oda járunk mert elmultam 50 éves...
Ott Oliviát kaptam..
De nem is tudod volna még protokolt addni neke.Mert irta hogy Emesénél valami komplikáció van és semit sem küldöt el rólunk neki...De aranyos volt megbeszéltúk hogy december elején küldöd neki ki eredményeket meg magunról par dolgot hogy megismerhesen minket .És igy mi január 1 en kezdünk majd....
Lehet, hogy az az általánosabb, hogy a 6. héten már van szívcső pulzálás, de nekem az elmúlt fél évben két ismerősömnek is megszületett a gyereke, akiknél csak a 7. hétnél jelentkezett a szívcső pulzálás.
Növeszd szépen tovább a picurt. 🍀