Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » FET lombik! Aggasztó ez az eredmény? fórum

FET lombik! Aggasztó ez az eredmény? (beszélgetés)

ma 14:38
Sajnos valóban, a tudatlanság néha jobb lenne. Ebben teljesen igazad van. Sajnos lombikkal ugye “nem lehet nem tudni” az eredményt, mert már 4 hetesen elküldenek vervetelre hogy van e Hcg, de vissza gondolva lehet, hogy csukott szemmel kellett volna elkuldenem :D, hiszen annyi minden történhet, sok no észre sem veszi, hogy terhes volt és pár nap késéssel elment neki. Nekem meg kell ugye használnom progeszteron kupot is, meg szurnom is kellett magam heti 1x. Valóban sokkal jobb lehetett ilyen szempontból, mind a meddőség mind a depresszió, szorongás népbetegség lett sajnos. De sajnos nekünk nem volt élet hozza “csinálni” a dolgokat, hanem konkrétan tudtuk mikor kerül mesterségesen be a baboca. Ami egy elég gyötrelmes, sokszor hosszú és megterhelő procedúra, sok hormonnal, szurival, vérvétellel, csalódással. Ezért mondtam csak, hogy alap esetben, valószínű nem aggódnék ennyire, hiszen majd következő hónapban sikerul ha most nem is. Itt viszont ugye ha nem jön össze várni kell, ha nincs már több fagyasztott akkor újra kell csinálni egy egész altatasos procedúrát. Szóval igazat adok teljesen, hogy sokkal több boldog anyuka, kismama, gyerek volt. Talán egy dolog jó ebben a modern világban, a betegségeket jobban kitudjak szűrni, akar a babánál, vagy ha nem jó helyen van, akar életveszélyes is lehet. Bár aki ezekre nem gondol, annak biztos könnyebb hiszen ritka dolgok. De nekünk konkrétan az orrunk alá toltak a beleegyező nyilatkozatot amibe minden rizikó szerepelt, mert ez a protokoll. Így nem csoda, hogy a sok segítség ellenére az anyuka teljesen tele lesz félelmekkel, mert mondjuk xy dolog addig eszébe se jutott volna. De köszönöm a hozzászólást, valóban elgondolkodtató :) !
11. papája (válaszként erre: 10. - Bogica000)
ma 14:24

Én egy nagymama vagyok. Neked is van nagymamád. Beszélgess vele és elmondja azt, amit én is.

A mi időnkben nem volt terhességi teszt, ultrahang és még sok más sem . Volt viszont sok boldog "tudatlan" kismama. Mire megtudtuk hogy babánk lesz, már 7-8 hetesek voltunk. Nem nagyon tudtuk mi történik a testünkben. Észre sem vettük a jeleket, mert azt sem tudtuk mi, mitől van. Nőtt a hasunk, ez volt a biztos jel. Volt aki hányós volt, én egyszer sem. 4x kellett megjelenni a tanácsadáson és nem is mentünk többször, "minek" Én 36 hetesen voltam utoljára, mondván, kész a baba, most már csak meg kell születnie. Dolgoztunk 36 hetes korunkig, mert szülés előtt 4 héttel ki kellett venni a szülésit. Volt aki ennél tovább is. Persze nem biztos, hogy ez így jó volt, de tény hogy több gyerek született és főleg több, egészségesen.

Most a kismamák rengeteg segítséget kapnak, mégis tele vannak szorongással, gonddal, bajjal.

Engedd el magad. Legyél nagyon boldog kismama és anyuka !

ma 13:50
Ebben igazatok van, megpróbálok le nyugodni, és hinni benne, hiszen eddig elég ügyes volt, hozzáteszem ez a második lombik, tehát halisten a megtapadassal sok baj nem lehet. Eddig is sokszor beszéltem hozza, ezt fogom tenni most is. Bár felek nagyon, de “sajnos” lesz ami lesz, ráérek szomorkodni, ha tényleg nincs rendben valami. Csak valószínű 4 év pánikbetegség alatt kialakult bennem az, hogy a dolgokat már elore “szeretem” temetni, ezzel védve magam a további csalódásoktol. De biznom kell benne. Köszönöm a válaszokat!
9. Ágio8405 (válaszként erre: 5. - Bogica000)
ma 13:17
De ugyanígy gondolnál és aggodnál. Ez nem függ attól hogy hogy fogant. Ez a terhesség alatt végig elő tud fordulni hogy egyik orvos egyik géppel ezt mér, másikkal azt. Semmi jele hogy gond lenne, úgyhogy próbálj meg megnyugodni. Semmit nem tehetsz mint vársz és bízol a babádban. Ilyenkor az ember a sors kezében van. Hogy minden rendben lesz vagy sem, sem rajtad, sem bármelyik orvoson nem múlik ilyenkor már.
8. Sirga (válaszként erre: 6. - Bogica000)
ma 12:57

Elhiszem, hogy félsz, és félted a picikét. Az, hogy emellé még pánikbeteg is vagy, csak még jobban megnehezíti, hogy örömmel élhesd meg ezt a csodás hírt.

Próbáld derűsebben nézni az eseményeket: hidd el, a dokid mindent elmond - ha gond, kétség lenne, azt is elmondaná! A kicsinek is jobb, ha nyugodt az anyujáka (bármilyen nehéz is ez).

A legjobbakat kívánom! :)

7. libikóka (válaszként erre: 6. - Bogica000)
ma 11:05
Mindenképp szurkolok:)
ma 10:52
Hozza tennem , pánikbeteg vagyok. Így nekem a para sajnos régóta az életem része, de amúgy pozitívan álltam és állok a dologhoz az elejétől kezdve, csak azt hittem tegnap már többet látunk,hiszen eltelt egy hét. A méhen kivulitol sem azért féltem mert állandóan hülyeséget olvasok. Hanem azért mert konkrétan előttem rohant ki egy hölgy a meddőségi intézetben sírva emiatt, akivel a váróban beszélgettem a vizsgálata előtt, lombikkal erre azt mondtak picivel nagyobb az esély. Tudom, hogy attól hogy neki az volt, nekem nem feltétlen, de jó volt kizarni az elején. Ha vegre lett volna 6+5 naposan egy biztato normális mérhető embrio és szivhang vagy valami, akkor elengednem végre a kezdeti félszet, aztán lesz ami lesz.. dehát meglátjuk. :) szurkoljatok!
ma 10:41
Nem értem, miért kell rám azt mondani, hogy a legrosszabb kismamák… lombikos vagyok. Eléggé megterhelő, és ha végre sikerul, nyilván izgulok érte. A hely, ahol csináltak a FET lombikot, azt mondjak 6 hetes vagyok, annak nem hiszem, hogy ezek a paraméterek megfelelnek, a saját orvosom szerint meg nem vagyok annyi, márpedig a FET napja és az hogy 5 naposan kaptam vissza az teljesen fix nyilván, így nem kene szamolgatni se pl. Hogy nem közép időben fogant. L Bízom benne, de melyikben bízzak? Jovoheten megnéznek az intézményben is. Nyilván aggódom, eléggé embert próbáló 24 évesen lombikon keresztül menni, de nem panaszkodom, csak tapasztalatot kertem, nem az orvos szakértelmet kérdőjelezem meg, de nem én vagyok az első akinek kételyei vannak mert egyik orvos A-t lát a másik B-t az elején. Ha saját magától foganna, ezekre nem is gondolnek, nem ezen rágnám magam. Azért nem csak ezen gorcsolok, csinálom a dolgom, de nyilván nehéz mert az ember fejeben ott motoszkál… de köszönöm a válaszokat!
4. libikóka (válaszként erre: 1. - Bogica000)
ma 07:42

Csatlakozom az előző hozzászólókhoz.

Bár elhiszem hogy félsz,,és azt is hogy ezt nem lehet feloldani pikkpakk.

Mégis az orvos tudja mi van veled,,ha te elméleteket gyártassz,paráztatod magad ,,legrosszabbat teszed.

Ne a netet bújd,,

3. papája (válaszként erre: 1. - Bogica000)
ma 07:34

Jó ég ! Hogy lehet így élni és megélni valamit !

Tudatlanul kombinálni, elméleteket gyártani...

Tudod te, hogy egy orvos hány évet tanul és dolgozik addig még nőgyógyász szakorvos lesz ?

Bízzál már benne, mert rossz vége lehet a tudatlan rágörcsölésednek.

9 hónapig ezt fogod játszani ?

Ha valamihez nem értesz, akkor hagyd a döntést a szakemberre. Az ilyen kismamák a legrosszabbak.

tegnap 21:44

Ha az orvos azt mondta, hogy minden rendben, akkor ne gyárts magadnak elméleteket és ne nehezítsd meg a dolgod feleslegesen, főleg ne olvasgass mindenfélét a neten!

A babának sem tesz jót, ha idegeled magad. Örülj a babádnak és nyugodj meg, minden rendben lesz! Ha nem lenne, mondta volna az orvos, de ha nem bízol benne, cseréld le.

Jó babavárást kívánok!

tegnap 19:18

Új vagyok nálatok:) 24 éves lány vagyok.

Sajnos a párom problémája miatt lombikra kellett mennünk, tavaly tavasszal az elso ET nem sikerült, utána nekem lelkileg kellett egy kis szünet. Most október 16an volt egy FET lombikunk, amely eddig sikeresnek mondható. A két hetes vervetelen már 700 volt a HCG, gyorsan ezután el is mentem nem sokkal egy UH-ra egy hete, mert féltem a méhen kívülitol. 7 mm-es petezsak volt lathato 2,8mm-es szikhólyag, embrió meg nem. Mára esett a valódi kontroll, amely során 1,1 mm-es embriót már láttak, 14.4 volt a petezsak viszont a szikholyag 5,5!! Nem sok ez ilyen pici magzathoz? Mert erről nem jókat olvastam, de az orvosom szerint a petezsákhoz képest teljesen normális, arányos, alakra is normális.

Viszont én felek. Annyira örültem, hogy végre sikerul. Már vannak tüneteim is, mellfajas, megjön érzés a mensi elmaradt időpontban, derék és csont fájdalom, mintha “tagulnek”. Rossz álmok, almossag, sírás mindenen, minden. Közben néha ellenőrzöm magam itthon clerblueval, 3+ mutat meg mindig.

Ezek az értékek nagyon rosszak? Ha vetélés fenyegetne, csak szólt volna az orvos… vagy nem? Két hét múlva kontroll, de rettegek, nagyon szeretnénk már őt. Esetleg valaki tapasztalat? Gond lehet? Próbálok laza lenni, hamar elmegy két hét, de felek. Egyáltalán honnan számolják fetnel a terhességi heteket? Én azt hittem h a az utolsó mensi (szept28) első napjától, de az orvos szerint meg nem vagyok 6+4hetes. FETes anyukák, van infotok? Sokat segítene…:(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook