FET lombik! Aggasztó ez az eredmény? (beszélgetés)
Én egy nagymama vagyok. Neked is van nagymamád. Beszélgess vele és elmondja azt, amit én is.
A mi időnkben nem volt terhességi teszt, ultrahang és még sok más sem . Volt viszont sok boldog "tudatlan" kismama. Mire megtudtuk hogy babánk lesz, már 7-8 hetesek voltunk. Nem nagyon tudtuk mi történik a testünkben. Észre sem vettük a jeleket, mert azt sem tudtuk mi, mitől van. Nőtt a hasunk, ez volt a biztos jel. Volt aki hányós volt, én egyszer sem. 4x kellett megjelenni a tanácsadáson és nem is mentünk többször, "minek" Én 36 hetesen voltam utoljára, mondván, kész a baba, most már csak meg kell születnie. Dolgoztunk 36 hetes korunkig, mert szülés előtt 4 héttel ki kellett venni a szülésit. Volt aki ennél tovább is. Persze nem biztos, hogy ez így jó volt, de tény hogy több gyerek született és főleg több, egészségesen.
Most a kismamák rengeteg segítséget kapnak, mégis tele vannak szorongással, gonddal, bajjal.
Engedd el magad. Legyél nagyon boldog kismama és anyuka !
Elhiszem, hogy félsz, és félted a picikét. Az, hogy emellé még pánikbeteg is vagy, csak még jobban megnehezíti, hogy örömmel élhesd meg ezt a csodás hírt.
Próbáld derűsebben nézni az eseményeket: hidd el, a dokid mindent elmond - ha gond, kétség lenne, azt is elmondaná! A kicsinek is jobb, ha nyugodt az anyujáka (bármilyen nehéz is ez).
A legjobbakat kívánom! :)
Csatlakozom az előző hozzászólókhoz.
Bár elhiszem hogy félsz,,és azt is hogy ezt nem lehet feloldani pikkpakk.
Mégis az orvos tudja mi van veled,,ha te elméleteket gyártassz,paráztatod magad ,,legrosszabbat teszed.
Ne a netet bújd,,
Jó ég ! Hogy lehet így élni és megélni valamit !
Tudatlanul kombinálni, elméleteket gyártani...
Tudod te, hogy egy orvos hány évet tanul és dolgozik addig még nőgyógyász szakorvos lesz ?
Bízzál már benne, mert rossz vége lehet a tudatlan rágörcsölésednek.
9 hónapig ezt fogod játszani ?
Ha valamihez nem értesz, akkor hagyd a döntést a szakemberre. Az ilyen kismamák a legrosszabbak.
Ha az orvos azt mondta, hogy minden rendben, akkor ne gyárts magadnak elméleteket és ne nehezítsd meg a dolgod feleslegesen, főleg ne olvasgass mindenfélét a neten!
A babának sem tesz jót, ha idegeled magad. Örülj a babádnak és nyugodj meg, minden rendben lesz! Ha nem lenne, mondta volna az orvos, de ha nem bízol benne, cseréld le.
Jó babavárást kívánok!
Új vagyok nálatok:) 24 éves lány vagyok.
Sajnos a párom problémája miatt lombikra kellett mennünk, tavaly tavasszal az elso ET nem sikerült, utána nekem lelkileg kellett egy kis szünet. Most október 16an volt egy FET lombikunk, amely eddig sikeresnek mondható. A két hetes vervetelen már 700 volt a HCG, gyorsan ezután el is mentem nem sokkal egy UH-ra egy hete, mert féltem a méhen kívülitol. 7 mm-es petezsak volt lathato 2,8mm-es szikhólyag, embrió meg nem. Mára esett a valódi kontroll, amely során 1,1 mm-es embriót már láttak, 14.4 volt a petezsak viszont a szikholyag 5,5!! Nem sok ez ilyen pici magzathoz? Mert erről nem jókat olvastam, de az orvosom szerint a petezsákhoz képest teljesen normális, arányos, alakra is normális.
Viszont én felek. Annyira örültem, hogy végre sikerul. Már vannak tüneteim is, mellfajas, megjön érzés a mensi elmaradt időpontban, derék és csont fájdalom, mintha “tagulnek”. Rossz álmok, almossag, sírás mindenen, minden. Közben néha ellenőrzöm magam itthon clerblueval, 3+ mutat meg mindig.
Ezek az értékek nagyon rosszak? Ha vetélés fenyegetne, csak szólt volna az orvos… vagy nem? Két hét múlva kontroll, de rettegek, nagyon szeretnénk már őt. Esetleg valaki tapasztalat? Gond lehet? Próbálok laza lenni, hamar elmegy két hét, de felek. Egyáltalán honnan számolják fetnel a terhességi heteket? Én azt hittem h a az utolsó mensi (szept28) első napjától, de az orvos szerint meg nem vagyok 6+4hetes. FETes anyukák, van infotok? Sokat segítene…:(
További ajánlott fórumok:
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- Melyik a leggyorsabb eredményt hozó mozgás forma?
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Próbálta már valaki Norbi kickbox tornáját? Mennyi idő után látszott eredmény?