Pesto alla genovese recept
A Pesto alla genovese hozzávalói:2ek.fenyőmag,1cserépnyi friss bazsalikom,3fokhagymagerezd,40g parmezánsajt,1tk.tengeri só,90ml olívaolaj,frissen őrölt fehérbors,spagettitészta
A Pesto alla genovese elkészítési módja:
A magokat megpirítjuk olaj nélkül.A bazsalikomot megmossuk,szárazra törölgetjük,leveleit lecsipkedjük.A sajtot lereszeljük.Az alapanyagokat egy kis olívaolajjal aprítógépben pürésítjük.Ha van mozsarunk abban is készíthetjük.A maradék olajunkat lassan hozzácsorgatjuk.Borsozzuk.Előlhagyjuk hagy járja át a levegő.Ezt így hidegen,a forró spagettival tálaljuk.
Ez egy eredeti olasz Pesto,az olasz konyha szerelmeseinek.Ezt mind beszerezhetjük a nagyobb áruházakban.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: kunkó, 2008. szept. 1. 04:44
A pesto alla genovese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.