Perzsa macska szőre összecsomósodott, mit csináljak vele? (tudásbázis)
Örülök neki :).
Majd esetleg becsalogatjátok néha télen 1órácskára cirógatni és ez is megoldódik.
De most jön a tavasz,beindul a zsongás,majd bandázik a többi cicával:D.
:)
Én is úgy veszem észre, hogy sokkal jobban elvan, mint bent. Fára mászik, ugrándozik. Csak azt nehezebben viseli, hogy télen nem vagyunk annyit kint ugye, így ő kevesebbet van a közelünkben, de egyébként jól van. A csomókat többé-kevésbé sikerült kibontani, vettem rá spray-t de nem a kedvence:)
Dehogy pusztul el a cica az udvaron!
Van egy ismerősöm,aki panelba lakott 6-8 éve a cicájával..
Elvált nő,gyerek nélkül,olyan 6-8 éve volt vele a cicusa,perzsa,hájas,ivartalanított macska :)Garfield elbújhat mellette.
Ki volt nyalva a feneke a cicának,macskafű,mászókák..
Egy darabig csak Whiskas,majd Gourmet Gold-ot ehetett csak,az sem volt neki mindegy milyen tej....macskatejet kapott.
Ajd,már lassan egy éve összeköltözött egy pasival..
Közös ismerősünknek adta a cicust,aki szintén imádja a macskákat,de elve,hogy a macska helye kint van.A cicus még él, és sokkal boldogabb mint a panelban volt,már nem hájas..szín izom cicus lett,gyönyörű,és nem mindennap fésüli,csak alkalmanként.
Hülyeség ennyire betegesen nyalni egy cica seggét,napi 1 órát fésülni,túlfélteni,mert az a szerencsétlen jószág nem attól lesz boldog,attól mert nem szól.Kell nekik a szabadság!Nem kell megfolytani és rátelepedni szegényre.
A miénk csak este aludt bent volt,hogy akkor sem jött haza csak hajnalban.
Ne is foglalkozz azzal mit írtak, a te macskád legalább szabad és boldog.
Ha olyan láthatatlan a kóc,azt hittem borzasztóbb :),akkor még ráér a fodrász,ha már jó idő lesz.
Alkalmanként megfésülöd,lehet lassan addigra ki is jön.
Ha egy kis napraforgó olajjal átdörzsölöd a szőrét,könnyebb fésülni,de utánna füröszteni kell és bent tartani meg ne fázzon.Én az egérragasztót szedtem így ki.
A sima körömkefe jobban fésül,nekünk jobban bevált mint a kesztyű.
A kesztyű akkor jó,ha lusta vagyok bajlódni vele,ölbedobom és símogatom :)
Ő nem válogat.
Nem olyan, mint a juhászkutyáé, hanem csak a bőrénél teljesen össze van csomósodva, olyan mint a vatta, tényleg nem tudom máshogy írni, de felette a szőr normális. Így nehéz észrevenni, ha épp nem ott simogatom, akkor nem tűnik fel.
Most kipróbáltam egy ilyen simogatókesztyűt, és a hátán nagyon szépen kibontotta, remélem holnap többre jutok, ha nem, akkor este viszem dokihoz, hogy ahol gond van, levágja.
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, és az együttérzést!
1. Perzsa macska nem kintre való macska, nem fog sokáig élni.
2. Napi rendszerességgel 1-1,5 órát kell egy perzsa macskát fésülni, hogy szép legyen a bundája, kezelhető. Ha ez elmarad, akkor csomós lesz, akkor le kell vágni a bundáját, más megoldás nincs.
Ha ngyon rasztás a cicus,mint a juhászkutyák,te jó ég!
Akkor bizony nagyon nehéz.
Tényleg vagya cicakozmetikus, ha pedig nem sürgős akkor ráér tavasszal szőrteleníteni a drágát.
Remélem sikerül megoldanod!
A mi cicánk 12 éves lesz idén, az első években okozott gondot, de azóta megtanultuk, hogy sűrűn kell fésülni. Tavasszal valahogy ellazultunk és el kezdett csomósodni a szőre, de hajvágó géppel megnyírtam:)
Mi is szoktunk adni neki krém szerű valamit a kajájába, ami a szőrét ápolja, valamint van olyan száraz kaja is, ami kifejezetten a perzsáknak ajánlott a szőrük miatt.
Borotváld le :).
Csak vicceltem,szegény cica.
Körömkefével is próbálhatod kifésülgetni,ha ölbe veszed.Ami végképp nem jön ki, körömvágó ollóval kivágod.
Nekem olyan volt,hogy a cicánk egérragasztóba fetrengett,igaz nem perzsa,de közepesen hosszú szőrű..vicces:),étolajat locsoltam a szőrére és úgy fésülgettem körömkefével.Egy másik kisfésűvel pedig a ragasztót a körömkeféből,majd megfürösztöttem.
A gyantát is mindíg olajos kendővel töröljük le,innen jött az ötlet,és bevált.
Fürdetés közben is próbálhatod körömkefével fésülni,de olyankor nem olyan nyugodtak,bajlódós.
Sziasztok!
Van egy perzsa szerű macskám, kinti cica, és úgy összecsomósodott a szőre, mint a vatta, olyan rasztás, teljesen a bőrénél:( Ma elkezdtem neki levágni a csomókat, de már 3 órát kínoztam, nem jutottam sehova, még mindig tiszta csomó. Ha elviszem állatorvoshoz, az elaltatja, hogy levágja, ráadásul kinti cica, jól megfázna kopaszon:( Nincs valami csodaszer erre?
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Perzsa macska vs. kisbaba
- Mióta a macska befeküdt a kutya házába, a kutya nem akar bemenni a helyére. Mit csináljak?
- Szeretném néha kifesteni a szám, de minden rúzs rövid idő alatt, egy pocsék, összecsomósodott valami lesz a számon, mit csináljak?
- A perzsa cicámnak könnyes a szeme! Mit csináljak vele?
- Orosz kék macska vagy perzsa macska melyiket jobb tartani, melyik a játékosabb stb?:-)