A perzsa cicámnak könnyes a szeme! Mit csináljak vele? (tudásbázis)
Szia!
Gyógyszertárban kell borvizet venni,és sminklemosó koronggal letörölni.
Nekünk is könnyes volt a perzsánk szeme,de elmúlt,és nem sárgult be a szőre,mert ezt használtuk a tenyésztő ajánlásával.
Borvízzel kell tisztítani,
majd kamillás teával áttörölni és ha kötőhártya gyulladása van,akkor GARASONE szemcseppel kezelni .
Ha már ilyen régen van ez a problémája, vidd el orvoshoz ismét, ha az eddigiek nem tudtak segíteni rajta, akkor egy másikhoz.
A perzsacicáknak valóban a könnycsatornájukkal szokott gond lenni, mivel az orruk nagyon lapos, nagyon sok cicának elnyomja, irritálja a könnycsatornáját, és ilyen csúnyán váladékozik a szeme.
Sajna ez csak úgy magától nem fog elmúlni, kellene keresni egy olyan dokit, aki ért hozzá, illetve hát többféle kenőcsöt, cseppet kipróbálni, amíg valamelyik hat rá.
De addig is a kamillázást ne hagyd abba, naponta legalább kétszer töröld át a szemét!
Még nem könnyezett a szeme, mindenki azzal jött, hogy: "milyen szép cica" most viszont ha meglátja valaki: "fujj de csúnya a szeme..." :( Tanácstalan vagyok! Ha valaki járt már így a cicájával és megtalálta a megoldást, kérem írjon!
Amúgy hófehér perzsa, ezért nagyon látszik, hogy beteg a szeme...
Lehet, hogy el van záródva a könnycsatornája, azt szokták operálni.
Naponta többször törölgesd neki addig is, míg nem találsz egy segítőkész állatorvost.
én is a kamillás törölgetést javaslom.
ha nem múlik el pár nap alatt, vagy túlságosan elkezd neki váladékozni, érdemes elvinni állatorvoshoz.
sajnos perzsa cicáknál a koponyacsont formájából adódóan ez tipikus probléma
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Perzsa macska szőre összecsomósodott, mit csináljak vele?
- 1,5 éves perzsa cicámnak folyamatosan a szeménél és a szájánál fekete granulátum keletkezik amit ha leszedek sebesedik. Mi lehet ez?