Patisszoncsalamádé recept
A Patisszoncsalamádé hozzávalói:1 kg patisszon
50 dkg vöröshagyma
50 dkg sárgarépa
1 szál tormagyökér
1 csokor friss kapor
fél-fél teáskanál koriander- és mustármag
5 szem feketebors
ecet, cukor, só ízlés szerint
A Patisszoncsalamádé elkészítési módja:
A patisszont és a sárgarépát legyalulom, a vöröshagymát vékonyra karikázom, majd egy tálban sóval összekeverem őket, s lefedve egy napig állni hagyom. Kicsavarom a só által kioldott levet, és a zöldségeket lazán üvegekbe töltöm. Közédugom a hasábokra vágott tormát, a kaprot. Másfél liternyi vizet forralok, s a felsorolt fűszerekkel ízesítem. A forró levet ráöntöm a zöldségekre, s azonnal lezárom az üvegeket. Sötét, hűvös helyen hagyom kihűlni.
Nemcsak savanyúságként, hanem kevert salátákhoz is finom.
A lecsepegtetett csalamádét tehetjük majonézes mártásba, összerakható túróval, sajttal, sonkával.
A leve kitűnő salátaízesítő.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jún. 3. 20:13
A patisszoncsalamádé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.