Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Földieper túróval recept

Földieper túróval recept

A Földieper túróval hozzávalói:
25 dkg tehéntúró
25 dkg eper
1 pohár kefir
2 dl tejszín
1 dl tej
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál zselatinpor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só


A Földieper túróval elkészítési módja:
Egy őzgerincformát folpackkal úgy bélelek ki, hogy a forma szélein túlnyúljon, s hűtőbe teszem. A zselatinra ráöntöm a tejet, s keverés mellett felolvasztom. Az epreket félbevágom, a túrót áttöröm, a tejszínből habot verek. A túrót összekeverem a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a csipetnyi sóval, majd összeforgatom a tejes zselatinnal, a tejszínhabbal, az eperrel. A masszát a bélelt formába öntöm, a tetejét elsimítom, s legalább egy napig hűtőben dermesztem. Tálaláskor egy hosszú tálra csúsztatom, lehúzom róla a folpackot, s a forma szerint szeletelem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A földieper túróval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook