Földieper túróval recept

25 dkg tehéntúró
25 dkg eper
1 pohár kefir
2 dl tejszín
1 dl tej
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál zselatinpor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
A Földieper túróval elkészítési módja:
Egy őzgerincformát folpackkal úgy bélelek ki, hogy a forma szélein túlnyúljon, s hűtőbe teszem. A zselatinra ráöntöm a tejet, s keverés mellett felolvasztom. Az epreket félbevágom, a túrót áttöröm, a tejszínből habot verek. A túrót összekeverem a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a csipetnyi sóval, majd összeforgatom a tejes zselatinnal, a tejszínhabbal, az eperrel. A masszát a bélelt formába öntöm, a tetejét elsimítom, s legalább egy napig hűtőben dermesztem. Tálaláskor egy hosszú tálra csúsztatom, lehúzom róla a folpackot, s a forma szerint szeletelem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jún. 2. 18:54
A földieper túróval elkészítési módja és hozzávalói.