Töltött-rántott pásztorsajt recept
A Töltött-rántott pásztorsajt hozzávalói:30 dkg pásztorsajt
2 tojás
2 evőkanál darált dióbél
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
só, törött bors
morzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez
A Töltött-rántott pásztorsajt elkészítési módja:
A sajtot 8 szeletre vágom. A tojásokat szétválasztom, egy sárgáját félreteszek, a többit egy evőkanálnyi vízzel, sóval habosra keverem. A félretett tojássárgáját összekeverem a dióval, a tejföllel, majd sóval, borssal zúzott fokhagymával ízesítem. A sajtszeleteket bekenem a diós krémmel, egyet-egyet a krémes felével összerakok, összenyomok. Lisztbe, tojásba, morzsába mártom, majd ismét tojásba forgatom. Végül egy második réteg morzsában meghempergetem, és felforrósított olajon pirosbarnára sütöm. Sült zöldségkörettel tálalom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 30. 20:15
A töltött-rántott pásztorsajt elkészítési módja és hozzávalói.