Eperlekváros vaníliatorta recept
Az Eperlekváros vaníliatorta hozzávalói:a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 vaníliarúd belseje
1 teáskanálnyi sütőpor
a krémhez:
7 evőkanál eperlekvár
1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
1 dl habtejszín
Az Eperlekváros vaníliatorta elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a lisztet és a sütőport, majd beledolgozzuk a habot is. Kivajazott tepsibe kanalazzuk a tésztát és 40 percen át sütjük 180 fokon. Mikor a piskóta megsült, kihűtjük és háromba vágjuk. Időközben elkészítjük a pudingot. A pudingport és a cukrot összekeverjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük. A habtejszínt felverjük és mikor a puding már kihűlt belekeverjük. A piskóta minden rétegét megkenjük vékonyan az eperlekvárral, majd erre egy réteg krémet is kenünk. A tetejét is bevonjuk a krémmel és hűtőbe tesszük. Ha a krém már szilárddá vált, szeletelhetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 2. 14:13
Az eperlekváros vaníliatorta elkészítési módja és hozzávalói.