Mákosguba muffin recept
A Mákosguba muffin hozzávalói:Guba:
4 szikkadt kifli
2 ek kristálycukor
4 dl tej
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja
Krém:
4 tojássárgája
2 ek liszt
2 ek kristálycukor
vaníliaaroma vagy vaníliás cukor, esetleg vanília őrlemény
3 dl tej
baracklekvár
Tetejére:
4 tojás fehérje
1 ek kristálycukor
A Mákosguba muffin elkészítési módja:
A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük. A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet. Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha szeretnénk, ekkor tehetünk rá kevés lekvárt is. Nagyon jó ízt ad neki, de ez a lépés akár el is maradhat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Vagy kanalazzuk a habot a muffinokra, vagy tegyük csillagcsöves habzsákba és díszítsük a habbal a muffinok tetejét ízlés szerint. A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre. Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 1. 10:27
A mákosguba muffin elkészítési módja és hozzávalói.