Parkoláshoz bevált tippek? (tudásbázis kérdés)
Egyet megtaláltam, de ha rákeresel ott a többi is:
Nekem mondjuk sosem volt gondom a parkolással, de elvileg vannak szabályok, amik elég jól alkalmazhatók, de nem tudom hol található meg a neten. Leírják, hogy mikor ezt és ezt látod a tükörben, vagy ez eléri a másik autó valamilyét, akkor kezd el tekerni a kormányt, de én így több mint 30 év után már meg nem mondom, hogy mik voltak ezek, főleg, hogy sosem alkalmaztam...
De én ha ilyen rosszul menne elmennék egy kihaltabb részre, ahol nem ciki,és ott gyakorolnék :)
Régen Ladával jártam, most egy Fiat Scudo kisbusszal. Ladával centiméter pontosan be tudtam állni, bármilyen variációban. A Fiattal restellem bevallani, de mielőtt elhagyom a helyszínt, a kocsiból kiszállva is megnézem, hogy sikerült és ha kell, korrigálok. Ritkaság manapság a kényelmes parkolási lehetőség. Leggyakrabban az út szélével párhuzamosan lehet parkolni, ahová tolatva praktikus beállni.
Megjegyzem, induláskor sokszor kell egy kicsit hátrafelé is tolatni. Mindig körbejárom az autót, nincs-e ott valami amiben kárt tudnék tenni vagy ami "énbennem" tud kárt tenni.
Autóval a tolatás az egyik legveszélyesebb dolog. Pár jó tanács:
- Tolatni autóval csakis csigalassúsággal szabad.
- Tükörből soha ne tolass!
- Mindig forduljál testtel és a fejeddel, amennyire tudsz oldalra, hogy minél nagyobb teret belássál.
- Ne csak az autókra, hanem a gyalogosokra is figyelj, nem e lép valaki épp a tolató autó elé!
- Sokat gyakoroljál, lehetőleg rutinpályán és ne élesben, mert senki sem úgy születik, hogy a tolatást egyből tudja.
Hidd el, hogy ha már századszor kell tolatnod, sokkal jobban megy majd, mint az első tíz-húsz alkalommal.
Először is, ha autóval közlekedsz, egyáltalán nem biztos, hogy időre ott leszel. Ennek egyenes következménye, hogy végig kell gondolni, hogy muszáj e sietni? Inkább ne, értelmetlen. A parkolás meg gyakorlat kérdése. Ha egyből nem sikerült, senki nem fog azért szólni, hogy még kitolatsz, visszamész, igazgatod az autót. A hátramenetnél csak azt kell megérteni, hogy hiába hátrafelé mész, ha jobbra tekered a kormányt, akkor az autó hátulja is neked jobbra megy, vagyis mindegy, hogy előre, vagy hátra mész. Különösen a hátramenetnél nem az autó hátulját kell nézni, mert az hozzád képest ugyanott marad, hanem a környezetet.
Igazi gond akkor van, ha háttal kell beállni egy szűk helyre párhuzamosan. Ha már rossz a derekad, vagy a nyakad, nehezen tudsz hátrafordulni. Akkor már csak tükörből megy a dolog. Ha nem megy, akkor keresel egy olyan helyet, ahol szemből be lehet állni. Na, ezért nem kell rohanni, legyen idő erre is.
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek
- Atkins - Tippek a kezdéshez
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Kalóriaszámlálás- fogyás, tippek, bevált taktikák...
- Régi, bevált, tuti tippek a fogyásra, villámdiéták...