Bevásárlási szokások, tippek (beszélgetés)
én szóltam,hogy az élesztő kicsit lejárt,egy hónappal.
Végig olvastam. De hogy külön polcra kerül azt nem hiszem.
[link]
Hát ez nekem biztosan nem válik bevásárlási szokásommá.
Mindennek a szav idejét nézni kell. Egymás mellett lévő áru és egyik lejárt, másik jó. Pff ez azért durva hogy nem nézik át a bolti dolgozók. Már ez is a vevő dolga? Jártam már így kisebb és nagyobb üzletekben is. A maszek boltokban egyenesen felháborító hogy lejárt szavatosságú élelmiszer árut tartanak. Régen volt idejük a polcokat vagy hűtött árukat végig nézni. Mostanság már arra is lusták.
Így igaz. Ma a szomszéd 100 ft-os boltban spar vajkrém 259, még egy hétig jó, mascarpone 259 február 11-ig jó, felvágottak is voltak jó áron szintén februári lejárattal. Vannak új hűtőik, abban voltak. Terjedt is a híre mindenki sietett érte.
Figyelni kell,,a Sparban pl.nem volt olaj ezer alatt,,aztán betévedtem a G.Markt -ba,,ött volt 700 ért.
Prezse tudom nem lehet keresztülkasul futkorászni állandóan.Mégis érdemes megnézni olyan helyen is ahol ilyet nem is szoktál venni,,én sem szoktam itt olajat venni most vettem.
Én is így szoktam. Ami akciós és tudom tárolni, fagyasztani abból veszek. November végén akciós volt a kv, még az utolsó fél kilót most bontottam fel. Most nagyon drága lett. Mára is van listám, mi hol olcsóbb. Az Aldi-ban olcsó mától az ecet. Mivel eláll, lehet, hogy megveszem a befőzéshez is, helyem van.
Egyetlen opció van, figyelem az akciókat és csak azt veszem meg ami valóban fontos.
Bevásárlási szokás? Nagyobb bevásárlást online rendeléssel végzem. Nincs cipekedés, és nem játszok pénztárost.
Én most kaptam mindenféle keverő eszközt, az Tefal, nagyon könnyű tisztítani, mosogatógépben is mosható. Ja és teljesen hőálló, és nem műanyag. Nem tudom milyen anyagból lehet. A fakanalakat néha átfőzöm a hagyma után. A krémekhez nekem is külön kanalak vannak.
Én mosogatáskor használok acéldörzsit. Azzal szoktam megdörtzsölni,szinte átcsiszolja.
Az olajban, zsírban kevergetés öli meg leginkább, úgy vettem észre. Az édességekhez, pudinghoz, krémekhez külön szett van, ezek nagyon sokáig szépek maradnak. Ha csúnya, akkor tényleg csere. Nem annyira drága, amilyen sokáig használható.
Fackelmann árul műanyagból, azt sosem vettem. Mindkét fajtából, az édességes és hagymásból 1-1 darabnak rövidebbre vágattam a nyelét, sokkal kellemesebb vele kisebb edényben kavargatni. Szokynál láttam.
Sziasztok. Ki hogy tisztítja a fakanalat otthon? Előbb láttam egy videót és ott ecetes víz+szódabikarbóna.
Én frissen mosogatom el és sima mosogató szerrel. Ami már nagyon sötét elhasználódott azt kidobom veszek másikat.
Én használom a cayenne borsot pl. chilis babba, de gulyásba nem. Az ecet az végképp nem illik bele a mi ízvilágunkba. A kolléganőm babérlevél nélkül nem tudja elképzelni a gulyást, a rakott krumpliba sem tesz tejfölt, mert így szokta meg gyerekkorától. Nem vagyunk egyformák, de a tv-ben leadott műsorok valamilyen szinten mintául szolgálnak egyeseknek.
Köszönöm,ezt kipróbálom:)
Cayenne bors valójában egyfajta tört erőspaprika, kevésbé vad. De ecet?
Mi Tescosat nem kapunk. Müllereset sem, mióta bezárt a közelebbi bolt.
reszelt sajt, tojás és némi liszt összegyúrva, golyókká formázva és zsemlemorzsában megforgatva. Jobb, mint a rántott sajt. Ugyanazok az összetevők, csak a sajt reszelve van. Tálcán fagyasztottam egyesével, ma bezacskózom és csak sütni kell olajban, amikor szeretném.
Már elkészültem a sajtgolyókkal, már fagynak. Most jön a túrógombóc.
Hozzánk szórólapot sem hoznak.
tegnap néztem egy séf műsorát.hogy főztek a magyarok gulyást,ott ültek a bogrács körül.kellett bele Cayenne bors,almaecet,mert hát az mindig volt a tarisznyában.
Mármint nem én üldözöm,,ő nem hajlandó.
Nekem gond megoldva,,nem megy egyedül:DD
További ajánlott fórumok: