Párkapcsolat és krízis (beszélgetés)
Ezen érdemes elgondolkodni:
A sorskönyv kialakulása
A kisgyermek döntést hoz arról, hogyan fog élni és hogyan fog meghalni, életét
eszerint a döntés szerint éli. A sorskönyv már csecsemőkortól kezdve alakul és 4-5 éves korra nagyrészt meg is születnek a sorskönyvre vonatkozó főbb döntések. A szülők hatásának nagy szerep jut. A befejező "jelenetet" elszámolásnak hívhatjuk és ez lesz életünk vezérfonala, ami felé haladunk. A döntés nem tudatos döntés, hanem korai érzésekből származó tapasztalatokból származó információk. A szülők verbális és nem verbális üzenetei is nagy szerephez jutnak. A sorskönyv egy életre vonatkozó stratégia. A kialakulási folyamat alapját a gyermek érzések és a valóság tesztelése adják. A sorskönyvek típusai
győztes, vesztes és nem győztes sorskönyv. Míg a győztes eléri a kitűzött célt, addig a vesztes nem, a nem győztes sorskönyv tulajdonosa pedig kerüli a kockázatot. Fontos azonban, hogy a kitűzött cél függvényében kell értelmezni a győztes vagy vesztes sorskönyvet, nem a hagyományos győztes vagy vesztes értelemben. Általában a sorskönyvek nem sorolhatóak tisztán valamelyik típusba, hanem kevertek, Illetve a besorolásban azért is érdemes óvatosnak lenni, mert a sorskönyvek megváltoztathatóak. Amikor felnőttként egy helyzetre nem az itt – és - most –ban reagálunk, hanem a sorskönyvi stratégiánk alapján korábbi, gyermekkori helyzeteket "játszunk" újra, akkor
azt mondhatjuk: sorskönyvben vagyunk. Ha egy stresszes helyzet hasonlít egy fájdalmas múltbeli jelenetre, akkor gumikötélszerűen visszarepít minket a múltba és a
viselkedésünk ennek megfelelő lesz. Az életutat a sorskönyvön kívül az öröklés, a külső hatások és események is befolyásolják.
Szia Smiling!
Nem tudtam neked segíteni a gondolatfelvetéssel?
Jó megoldás volt az, hogy mindent megbeszéltetek.
Gondolom mindketten a kapcsolat megtartásáért vállaltátok.
Gratulálok, ez sokszor nem igazán egyszerű!
Hát a szőnyeg alá söprésen kívűl, én is éreztem ilyet. Mi is majdnem szétmentünk, mert a párom nagyon gyerekes, de leültünk 100szorra, és megbeszéltük. Most lekopogom alakul valami :)
Veled mi a helyzet?
Szia!
Ezt élem meg!De nincs merszem változtatni:(
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Lefeküdtem egy párkapcsolatban élő férfival. Hogy kerüljem el a lebukást?
- Te mióta vagy együtt a jelenlegi pároddal?Mi a tartós párkapcsolat titka?