Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Paradicsomos-spenótos tükörtojás recept

Paradicsomos-spenótos tükörtojás recept

A Paradicsomos-spenótos tükörtojás hozzávalói:
2 főre
1 közepes db fehér hagyma (apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
40 dkg koktélparadicsom (apróra vágva)
5 dkg spenót (apróra vágva)
1 marék bazsalikom (apróra vágva)
4 db tojás
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


A Paradicsomos-spenótos tükörtojás elkészítési módja:
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítjuk, sőt, inkább pároljuk egy kis olívaolajon, körülbelül 10 percig. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd ha már kezd szószosodni az alapunk, akkor jöhet a spenót és a bazsalikom. Épp csak megfonnyasztjuk őket, a tojásoknak egy kanál segítségével helyet csinálunk, majd beleütjük, és addig sütjük, míg a fehérje már kemény, a sárgája azonban még lágy marad. Megszórjuk egy kis sóval, frissen őrölt borssal, és ha akad otthon, akkor parmezán sajttal.


Kategória: Egytálételek receptjei


A paradicsomos-spenótos tükörtojás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook