Paradicsomos-spenótos tükörtojás recept
A Paradicsomos-spenótos tükörtojás hozzávalói:2 főre
1 közepes db fehér hagyma (apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
40 dkg koktélparadicsom (apróra vágva)
5 dkg spenót (apróra vágva)
1 marék bazsalikom (apróra vágva)
4 db tojás
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Paradicsomos-spenótos tükörtojás elkészítési módja:
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítjuk, sőt, inkább pároljuk egy kis olívaolajon, körülbelül 10 percig. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd ha már kezd szószosodni az alapunk, akkor jöhet a spenót és a bazsalikom. Épp csak megfonnyasztjuk őket, a tojásoknak egy kanál segítségével helyet csinálunk, majd beleütjük, és addig sütjük, míg a fehérje már kemény, a sárgája azonban még lágy marad. Megszórjuk egy kis sóval, frissen őrölt borssal, és ha akad otthon, akkor parmezán sajttal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. okt. 6. 19:57
A paradicsomos-spenótos tükörtojás elkészítési módja és hozzávalói.