Panel felújítása, bútorok felfrissítése-olcsón (beszélgetős fórum)
Az " ezermesternek " régebbi zámai is megtalálhatóak.
Én rolóra vadásztam, elég régóta mire rátaláltam az oldalra..
Rengeteg dolog megtalálható.
Ez tényleg a privát szférám volt:D
Világos színű laminált parkettám van, nagyítóval meg ne futkosok, mert sajnos anélkül is lehet kristálytisztán látni a koszt, ugyanis tényleg elektrosztatikusan magához ránt mindent:(
Akkor lehet h más minőség, ott én semmit sem látok.
Sajnálom.
Amikor hétágra süt a nap, meglátok minden porszemet a világos laminált padlón, pedig szemüvegem van.
Ennél többet nem akartam adni érte, jobb mint a padlószőnyeg. Naponta fel lehet mosni.
Nyugi már, az életed függ tőle?:)
Lejjebb a pumpát:D
Ne haragudj, ha a személyes privát szférádba sikerült belekontárkodni.
DE!! A világos fa színű laminálton nem látod a port. A cseresznye színűn lehet, azt nem tudom. A világoson tuti nem. Nem egy ismerősömnek van..
Bár nyilván nem nagyítóval rohanok végig a porszemeket hajszolva.
Amúgy meg a vizesblokkokhoz úgysem téma, úgy hogy just relax, és nagy levegőőőőő:)
jav:
De igen, hülyeség!!
Nem, nem hülyeség
Takarítottál Te már ilyen laminált csodát?
Szabályszerűen vonzza a port és a piszkot mint egy mágnes. Amit nem látnál a parkettán, azt itt látod.
Takarítani nagyon nehéz, ráadásul mihelyt befejezted, már látod, hogy simán kezdhetnéd újra, mert gyülekeznek a porcicák és egyéb szöszök.
Ráadásul az igen vékony felületkezelése miatt döbbenetesen gyorsan tönkre megy.
Szóval, az olcsóbb a drágább.
Köszi a tippeket :) Találtam egy oldalat, azt meg tudom fürdőben csinálni,hogy szalvéta-dekopázst rakok a ronda kék csempére, és így felfrissül kicsit a mintája :) Ajtókkal szerencsére nincs gond, mert nem használjuk őket xD Le van szedve szinte mind, csak a bejárat-konyha-fürdő van meg...
Mondjuk, azokkal az a problémánk,hogy valaki idióta megpróbálta valamivel átkenni,mintha mésszel próbálkoztak volna...és fehérek az ajtók,rajtuk meg ez a meszes valami, csíkokban (ahogy ecset nem egyenletesen elkente). szörnyű...már egy éve itt lakunk lassan, de eddig semmi időnk nem volt, most,hogy leállamvizsgázom én is, végre majd nekiállhatunk. PVC-t újat szeretnénk venni, mert ami most van,egyszínű sárga,és olyan,hogy nem jön le róla a kosz!!! Komolyan...hetente hidegzsíroldóval-forróvízzel kell felmosnom, felmosószer-forróvíz semmit sem ér szinte, pedig aztán nem vagyok egy "piszkos fajták". Ilyen jelenséggel életemben nem találkoztam még.Tapad hozzá a kosz, és nem jön fel, mintha "vonzaná".
És nem,nem csak ünnepekkor takarítok :)
Nekem az a tanácsom, hogy egy (de inkább több!!!) szakembernek a helyszínen mondjátok el, hogy mit szeretnétek és kérjetek árajánlatot.
Kérdezzetek tőlük jó sokat, hogy mit és hogyan gondolják, aztán ha túl drágák, akkor essetek neki magatok a felújításnak. (természetesen az ő javaslataik alapján)
Szia!
A lakáskultúrának szoktak lenni marha jó mellékletei. Esetleg egy olyat kifogni jó lehet.
A pvc-t felszedni, és laminált padlót helyébe rakni? Az nem drága, s lehet nagyon szép. Esetleg átfesteni az ajtókat, ablakokat, falat, tök más színre? Ha magatok csináljátok, csak a festék ára.
Esetleg a csempéket agyon takarítani, és festeni rájuk kicsi díszeket. 1-1 apró kép a falra.
Sok sikert! Ez jó móka is tud lenni.:)
Ami még "segíti" a felújításunkat: több réteg! tapéta van a falon,amit át is festettek valamikor fehérre, azt is majd szedhetjük le,hogy megfesthessük a falat...ráadásul ilyen fűrészporos tapéta van, és alatta még legalább 1,vagy 2 féle...
A PVC meg nincs leragasztva, csak lerakva...a régi 30 éves helyett veszünk majd újat. Tudtok tanácsot adni, melyik a legjobb fajta?
Milyen festéket használjunk?
A régi bútorokat át akarjuk csiszolni ,és famintázatú öntapadós matricával felmatricázni - láttunk ilyen ajtókat egy nyaraláskor, és jó ötletnek tűnt, szerintetek ez jó lehet?
Sziasztok! Van már tapasztalatotok, hogy olcsóbban hogyan lehetne megúszni a lakásfelújítást? Egy 46 nm-es panelban élünk, másfél szoba...a szobákban parketta van, a többi helyen pedig PVC-amit utálok. A bútorokat nem akarjuk lecserélni(a beépítetteket), mert csak pár évig lakunk itt reményeink szerint, nem akarunk feleslegesen arra beruházni...viszont a lakás kb 30-40 éves...
Várom a tippjeiteket, sokat segítenétek vele!