Szerintetek mennyibe kerül egy panel fürdőszoba felújítása? (tudásbázis)
Budapesti / Sashalmi / panelban fürdőszobát szeretnék felújítani.Járólap, Új csempe, kidobni a fürdőkádat, zuhany+ Uj mosdó, W.C.
Esetleg tudtok valami jó szakembert ajánlani.
Köszi!
Végül a csempézés, új kád, új mosdó, mosdóra csaptelep, plusz a kád fölé egy amit be is kellett vezetni mert ott nem volt, a törölközőszárítós radiátor szereléssel, kád oldala felfalazva, a sarokba egy hosszú szekrény, a mosdó alá egy szekrény, egy törölközőszárító, (erre pakolni is lehet), új konnektor :), festés, egy szennyestartó, ja meg ez zuhanyrózsa a tartójával volt összesen 260.000. Talán nem hagytam ki semmit. Én meg voltam elégedve az árral. Igaz egyedül a csempét rakta szakember, a többit mi csináltuk. Ja, meg hát a radiátort, meg az új csapot is szakember csinálta, de ez is benne van az árban. Meg azért a csempében is van egy ilyen "díszítő sor", meg pár csicsásabb csempe, ezek annyiba kerültek ez a pár darab mint a csempe maga. De ez is benne van.
Őszintén szólva én a Praktikerben és Baumaxban vásároltam, bár a szakmeberek ezeket leszólják, pedig szerintem a célnak abszolút megfelelnek. Nem esett le a csempe mert fúrtunk rajta :)
nekünk,kád,csap,kis alkatrészek,gázbojler,burkolóanyag és a hozzávalók(ragasztó,fuga),500ezerbe volt.
(aljzattól a plafonig)
Szia!
Bármekkora összeget kalkulálsz, biztosan adódik váratlan kiadás, a baj nem jár egyedül :)
Vezeték, cső áthelyezése, cseréje, még modernebb anyagok, egyéb praktikus ötletek megalapozó műveletei későbbi finomításhoz. Tuti, hogy nem lesz elég a szimpla csempe, járólap és szanitercsere.
Persze ez világos, én most csak a kádról beszéltem. Csaptelep meg nem lesz hozzá, mert eleve úgy van kialakítva hoyg a zuhanyrózsából tudunk csak bele engedni vizet, az meg ugye a mosdótól jön.(bocs ha nem szakszavakat használok, de hát ez nem az én asztalom sajna).
Ami inkább problémás hoyg nekünk az oldalában van egy radiátor, amiből vagy le kell engedni a vizet vagy nem. Ha igen akkor azt meg azt hiszem csak augusztusban tudjuk megcsinálni, vagy kérni.
Szerintem nem néztem félre. Egy pici lakás pici fürdőszobájának pici kádjáról beszélek.
Te mennyiért láttál kádat?
Nekem nem!
De nem néztél félre valamit?
OKé, azért kérdezem.:)
Azért írtam ide, hogy tisztábban lássak, gondoltam vannak itt nálam tapasztaltabbak is.
Csak annyira durva hogy az a pici kis szar fürdő ennyi pénzt bevesz.
Hát nyilván nem luxuasigényei vannak, csak úgy átlagosak.
250.000? Jesszus,én gondoltam 150-ből max. ki lehet hozni. Kádat szerintem lehet úgy 20-ért kapni, mosdó+csap, hát nem is tudom, meg a csempe. Ennyi kezdetnek mindenképp, aztán a mosdó alá egy szekrényt gondoltam beépíteni, és az azzal szemközti falra is egy kisebb szekrényt.
Ez attól függ mit hol mennyiért veszel.
Ha a legolcsóbbat veszed a minőség rovására nem biztos, hogy jobban jársz ha néhány év múlva újra cserélheted. Főleg csaptelepek és szerelvényeknél fontos szerintem a minőség. Mi most építkezünk, megpróbálok elfogadható áron jó minőségű dolgokat venni, nagyon nehéz, mert óriási a választék és a cuccok zöme sajnos made in china, ami meg nem és tényleg jó minőség az horror áron van.
Szerintem 300.000 körül meg lehet csinálni.